Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 13:53

Προβολή της Μεσσηνίας για τα εκλεκτά προϊόντα της στη Βρετανική αγορά - Συνεργασία με το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο

Η προβολή της Μεσσηνίας για τα εκλεκτά προϊόντα της στη Βρετανική αγορά συζητήθηκε, στην συνάντηση που είχαν η Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Άννα Καλλιάνη με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρο.

Αλλά θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν οι επιπτώσεις της πανδημίας, του Brexit και η πρακτική εφαρμογή των προβλέψεων της συμφωνίας Ε.Ε. και Ην. Βασιλείου, για τα αγροδιατροφικά προϊόντα της Μεσσηνίας και τον κλάδο του τουρισμού.

Συμφωνήθηκε επίσης, η στενότερη συνεργασία των Επιμελητηρίων για την επίλυση προβλημάτων που θα προκύψουν από την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεπώς την ενιαία τελωνειακή ένωση. Επιπλέον, η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας σε εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τη Βρετανική Πρεσβεία στην Ελλάδα, για περαιτέρω ενημέρωση των εξαγωγικών κυρίως επιχειρήσεων.

Η κα. Καλλιάνη ενημέρωσε για το ενδιαφέρον επενδύσεων από επιχειρήσεις Βρετανικών συμφερόντων, έγινε εκτενής αναφορά για το τουριστικό και γαστρονομικό μας προϊόν, καθώς η Μεσσηνία αποτελεί αναπτυσσόμενο προορισμό των Βρετανών υπηκόων.

Υπήρξε δέσμευση από τις δύο πλευρές για τον προσδιορισμό πρωτοβουλιών το επόμενο διάστημα με σκοπό τη προβολή της Μεσσηνίας ως προορισμού και παραγωγού εκλεκτών προϊόντων στη Βρετανική αγορά, καθώς και τρόπων προώθησης του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής, το οποίο πρέπει να αναδειχθεί περισσότερο και να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα