Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 12:17

Πίστωση 1.118.000 ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Πίστωση περίπου 1.118.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων, ενταγμένων στον αναπτυξιακό νόμο 4399/2016 (γενική επιχειρηματικότητα και νέες ανεξάρτητες μικρομεσαίες επιχειρήσεις), εγκρίθηκε με σχετική απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση.

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Πελοποννήσου -στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που έχουν δοθεί από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό, τόσο της Δευτέρα 28, όσο και την Τρίτη 29 του Δεκέμβρη- θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την άμεση πληρωμή των αξιολογητών και ελεγκτών του προγράμματος, από δικούς της πόρους, προκειμένου να έχουν εξοφληθεί μέχρι τις 10 του ερχόμενου Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης μεταξύ στελεχών της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων -παρουσία του διευθυντή της Σωτήρη Αθανασίου- και της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αποφασίστηκε η επιτάχυνση της διαδικασίας της αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υποβληθεί.

Στην κατεύθυνση αυτή, εξετάζεται η τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου με βελτιωτικές κινήσεις για καλύτερη πρόσβαση στα επενδυτικά προγράμματα, καθώς και για την διευκόλυνση των επενδυτών και την ταχύτερη υλοποίηση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι μεγάλο μέρος των επενδυτικών σχεδίων προορίζεται να καλυφθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, με πιστώσεις που αναμένεται να φθάσουν μέχρι 5 δισ. ευρώ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα