Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 10:25

Άδεια ειδικού σκοπού: Πώς μπορούν να την λάβουν οι εργαζόμενοι από αύριο

Υπό προϋποθέσεις άδεια ειδικού σκοπού, ημέρες ετήσιας άδειας της τρέχουσας χρονιάς ή εξ αποστάσεως εργασίας είναι οι επιλογές που έχουν οι γονείς καθώς από αύριο σταματάει η τηλεκπαίδευση και αυστηροποιείται η χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού.

Ειδικότερα από αύριο, αφού σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της τηλεκπαίδευσης, οι γονείς έχουν την δυνατότητα να λάβουν άδεια ειδικού σκοπού εφόσον αποδείξουν ότι δεν υπάρχει κάποιος άλλος να φροντίσει τα παιδιά και εφόσον δεν έχουν υπόλοιπο ημερών αδείας του 2020. Κι αυτό θα ισχύει μέχρι τις 31.12.2020.

Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 7 Ιανουαρίου που η τηλεκπαίδευση δεν θα πραγματοποιείται λόγω των εορτών ο εργαζόμενος δεν θα μπορεί να λάβει άδεια ειδικού σκοπού πάρα μόνο ημέρες ετήσιας άδειας του 2021.

Έτσι οι εργαζόμενοι γονείς έχουν την δυνατότητα της εξ αποστάσεως εργασίας αλλά και όπως αναφέραμε της λήψης ετήσιας άδειας εφόσον έχουν υπόλοιπο ημερών ετήσιας άδειας του 2020.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο θα ήταν δυνατόν να εγκριθεί για την περίοδο αυτή των εορτών η άδεια ειδικού σκοπού εφόσον ο υπάλληλος ζητήσει άδεια για την εορταστική περίοδο και ταυτόχρονα να αποδείξει ότι κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα δεν είναι δυνατή η φροντίδα των τέκνων από έτερο πρόσωπο (πχ σύζυγο) και σε κάθε περίπτωση για το χρονικό διάστημα της αιτούμενης άδειας δεν διαθέτει επαρκές υπόλοιπο κανονικής άδειας ή οποιασδήποτε άλλης άδειας δικαιούται η οποία θα πρέπει να χορηγηθεί μέχρι τέλος του έτους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.dikaiologitika.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

08/2020

Περισσότερο διαβασμένα