Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 20:00

Πάνω από 1500 άτομα παρακολούθησαν το 4ο Διεθνές Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας

Με πάνω από 1500 άτομα συνολικά να παρακολουθούν τις εργασίες του, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 4ο Συνέδριο Ανάπτυξης και Οικονομίας (I.CO.D.ECON), την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020, το οποίο αποφάσισε να καινοτομήσει και να τολμήσει την εξ ολοκλήρου διεξαγωγή του διαδικτυακά, παρόλο που ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να διεξαχθεί τον Μάιο του 2020 στην Καλαμάτα.

Το συνέδριο διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με συνδιοργανωτές το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (Τμήμα Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας (University of National and World Economy) – Βουλγαρία και το Πανεπιστήμιο του Ιασίου (University Alexandru Ioan Cuza) – Ρουμανία.

"Εξωστρέφεια και συνέργειες, προσέλκυση νέων ερευνητών και διασύνδεση με την κοινωνία, ήταν κάποιοι από τους αρχικούς στόχους του συνεδρίου, οι οποίοι τελικά επιτεύχθηκαν", όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής και κοσμήτορας της σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δρ. Δημήτρης Πετρόπουλος. "Έχει δηλαδή δημιουργηθεί – με αφορμή το συνέδριο - ένα δίκτυο πανεπιστημίων που το συνδιοργανώνουν, ενώ είναι πολύ σημαντικό ότι δίνει βήμα σε νέους ερευνητές, όπου συμμετείχαν σε μεγάλο ποσοστό και παρουσίαζαν για πρώτη φορά το ερευνητικό τους έργο", αναφέρει ο κ. Πετρόπουλος χαρακτηριστικά.

Στο συνέδριο υποβλήθηκαν πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες, από τις οποίες οι 60 εγκρίθηκαν και παρουσιάστηκαν τελικά διαδικτυακά οι 50, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Λιαργκόβα Παναγιώτη, καθηγητή του πανεπιστημίου Πελοποννήσου και πρόεδρο του Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και θέμα: «Η πανδημία και οι επιπτώσεις της στην Ελληνική οικονομία».

 Οι εργασίες, οι οποίες παρουσιάστηκαν κάλυπταν όλο το φάσμα της οικονομικής επιστήμης και είχαν ποικίλο αντικείμενο. Πολλές από αυτές πραγματεύονταν τις επιπτώσεις της πανδημίας σε επιμέρους τομείς της οικονομίας. Μετά τη λήξη του συνεδρίου η Οργανωτική Επιτροπή συνεχίζει την διεκπεραίωση της αξιολόγησης – από μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής - των πλήρη άρθρων που θα σταλούν από του συγγραφείς και θα δημοσιευθούν στα Πρακτικά του Συνεδρίου και σε εξειδικευμένα επιστημονικά περιοδικά

Να σημειωθεί ότι το υλικό των παρουσιάσεων θα βρίσκεται αναρτημένο στον διαδικτυακό τόπο icodecon.digitalevent.gr, ενώ το Βιβλίο Περιλήψεων και τα Πρακτικά θα αναρτηθούν στον ιστότοπο του Συνεδρίου.


 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα