Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020 13:51

Ανακοινώνονται περισσότερες δόσεις για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Ανακοινώνονται περισσότερες δόσεις για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

«Έχουν δοθεί παρατάσεις για ασφαλιστικές και φορολογικές οφειλές και όταν λήξουν οι παρατάσεις δεν έχουν σκοπό να στραγγαλίσουμε τον κόσμο» τόνισε ο Στέλιος Πετσας προαναγγέλοντας έτσι διευκολύνσεις όσον αφορά τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή", ρύθμιση φορολογικών υποχρεώσεων για " κορονόπληκτους" η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους έκαναν χρήση του δικαιώματος αναστολής φορολογικών υποχρεώσεων να πληρώσουν σε 12 δόσεις άτοκες ή με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο - όλα τα βάρη που έχουν συσσωρευθεί για φέτος το Φθινόπωρο μελετά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης .Στο τραπέζι είναι και το σχέδιο αύξησης των δόσεων για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 8 μηνιαίες δόσεις, μέτρο που δεν επηρεάζει την εκτέλεση του φετινού προϋπολογισμού. Αντίστοιχα, σε 6 δόσεις –δηλαδή μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021 μελετάται να πληρωθεί και ο ΕΝΦΙΑ.
Αντίθετα φαίνεται να αποκλείεται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να επανέλθουν οι 120 δόσεις , κίνηση που εκτιμάται ότι θα προκαλούσε πολλούς τριγμούς στις σχέσεις με τους θεσμούς σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία κατά την οποία θα συζητηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι για το 2021.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022