Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 14:22

Οι δράσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας αναφέρθηκε στις δράσεις για τη στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων επισημαίνοντας: «ξεκίνησε από χθες την λειτουργία του το Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων, με στόχο τη διοχέτευση στην αγορά κεφαλαίων ύψους 7 δισ ευρώ. Εγγυάται τη χορήγηση δανείων για κεφάλαια κίνησης, με ευνοϊκούς όρους και αισθητά μειωμένες εξασφαλίσεις, σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων, την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες. Ειδικότερα, με το νέο αυτό χρηματοοικονομικό εργαλείο, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να λάβουν δάνειο κεφαλαίου κίνησης εγγυημένο έως και 80% από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους προς τις συνεργαζόμενες τράπεζες μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis».

Ακόμη, πρόσθεσε για ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία: «το υπουργείο Υγείας εξασφάλισε αξιόπιστο τεστ αντισωμάτων και οι Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ξεκίνησαν, από 1η Ιουνίου, εθελοντική διεξαγωγή του τεστ αυτού στους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, στις Τοπικές Ομάδες Υγείας και στα Τοπικά και Περιφερειακά Ιατρεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, με προοπτική να ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου σε όλες τις υγειονομικές δομές της χώρας».

Για ζητήματα που αφορούν την ψηφιακή διακυβέρνηση, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «για την διευκόλυνση των επαγγελματιών αγροτών τίθεται σε εφαρμογή ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να εκδίδουν σχετική βεβαίωση χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή, ή το κινητό τους τηλέφωνο. Σημειώνεται ότι η βεβαίωση ισχύει για την περίοδο από την 1η ως το τέλος του χρόνου και αφορά τους αγρότες για τους οποίους έχουν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο μεταξύ ξεκίνησε τη λειτουργία της - ως ψηφιακή δεξαμενή Πολιτισμού, προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες - η πλατφόρμα digitalculture.gov.gr του υπουργείου Πολιτισμού. Έχουν συγκεντρωθεί οι πολιτιστικές παραγωγές που βρίσκονται στο διαδίκτυο, με ελεύθερη πρόσβαση και υπάρχουν σε διακριτές ενότητες, όπως η Μουσική, το Θέατρο, ο Κινηματογράφος, το Βιβλίο, τα Μουσεία, οι Αρχαιολογικοί χώροι και τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Η πλατφόρμα θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό, ενώ θα συγκεντρώνει, θα ενημερώνει και θα συνδέει τους πολίτες με τα καθημερινά δρώμενα, που προσφέρονται δωρεάν, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα