Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 14:41

Ικανοποιητική η πορεία του προγράμματος Aristoil

Η δεύτερη διακρατική συνάντηση των εταίρων του προγράμματος Aristoil πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στη Ραγκούσα της Σικελίας.

Κάθε εταίρος ανέλυσε τα πεπραγμένα των δυο πρώτων εξαμήνων του προγράμματος και συζητήθηκε διεξοδικά η πορεία και η προετοιμασία των πακέτων εργασίας που πρέπει να τρέξουν την αμέσως επόμενη περίοδο.
Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Από τον προηγούμενο Δεκέμβριο που πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Aristoil στην Πελοπόννησο, έχουμε επιδοθεί σε έναν αγώνα προκειμένου να ενημερώσουμε τους ελαιοπαραγωγούς σε ολόκληρη την περιοχή ακτίνας του προγράμματος. Η αντιμετώπιση από τον κόσμο είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου. Πρέπει να δράσουμε γρήγορα έτσι ώστε τα πρώτα δείγματα να ελεγχθούν από τη φετινή χρονιά. Μέσα στις υποχρεώσεις μας ως εταίροι του προγράμματος είναι η προώθηση και προβολή του Aristoil στη διεθνή κοινότητα και στις αγορές. Γιατί δεν αρκεί μόνο να παράγουμε το προϊόν, αλλά πρέπει να το διαδώσουμε για να αναπτύξουμε τη ζήτησή του από τους καταναλωτές. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζουμε τον προσεχή Ιανουάριο, μια μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα με καλεσμένους όλους τους Πρέσβεις και Εμπορικούς Ακολούθους που βρίσκονται στην Ελλάδα. Επίσης θα συμμετάσχουμε με ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στις εκθέσεις τροφίμων που θα πραγματοποιηθούν στην Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο, στην Αθήνα τον Απρίλιο και στο Παρίσι τον Οκτώβριο του 2018. Ετοιμάζουμε και την πρώτη παραγωγή τηλεοπτικού σποτ, προκειμένου να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των παραγωγών, των τυποποιητών αλλά και των καταναλωτών.»
Κοινή διαπίστωση των εταίρων είναι ότι η πορεία του προγράμματος είναι ικανοποιητική, έχουν ήδη προκύψει σημαντικά αποτελέσματα από την έρευνα που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα και με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία ελαιολάδου, με ισχυρισμό υγείας, που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη σε ολόκληρη την οικονομική αλυσίδα του ελαιολάδου.
Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο κ. Κρημνιανιώτης Νίκος ως εκπρόσωπος της του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη» και ο κ. Μαγιάτης Προκόπιος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Φαρμακευτικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μετά το πέρας της διακρατικής συνάντησης, ο κ. Μαντάς εκπροσώπησε το σύνολο των εταίρων του προγράμματος Aristoil, στο δεύτερο ευρωπαϊκό συνέδριο όλων των προγραμμάτων interreg της μεσογείου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη της Ιταλίας.
Το κύριο θέμα του συνεδρίου ήταν η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ των προγραμμάτων με στόχο την αξιοποίηση των πόρων τους για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ιδιωτικών και δημόσιων φορέων που συμμετέχουν σε αυτά.
Αναλύθηκαν διεξοδικά από όλους τους συμμετέχοντες οι νέες προκλήσεις που δημιουργούνται από την υλοποίηση προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας στη Μεσόγειο, η συμβολή των προγραμμάτων αυτών στην τοπική ανάπτυξη και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε τα αποτελέσματα των προγραμμάτων να αποτελέσουν επίσημες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

04/2021

Περισσότερο διαβασμένα