Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 16:38

Πάτρα: Κινητοποιήσεις του κλάδου της εστίασης

Σε Πανελλαδική κινητοποίηση θα προβεί ο κλάδος της εστίασης, εάν οι αρμόδιοι δεν ανταποκριθούν στις ανάγκες, όπως αποφασίστηκε στην αντίστοιχη πανελλήνια συνδιάσκεψη, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχή Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ), σήμερα στην Πάτρα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Πανελλήνια συνδιάσκεψη για την εστίαση, 

Η προσέλευση σωματείων από όλη την χώρα ήταν πολύ μεγάλη. Παρευρέθησαν ο γεν. γραμ. της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ κ. Γ. Κουράσης, η ΟΕΒΕΣΝΑ, η Συντεχνία Αρτοποιών Πάτρας, ο Σύλλογος Βιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Αχαΐας, οι Σύλλογοι εστίασης από: Αττική, Πειραιά , Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κατερίνη, Μυτιλήνη, Αίγιο, Ανατολική Αιγιάλεια, Άρτα, Ιεράπετρα Κρήτης, Αγρίνιο, Πάργα, Σέρρες, Αρκαδία, Τρίκαλα, ενώ την στήριξή τους δήλωσαν και όσα σωματεία δεν κατάφεραν να παρευρεθούν (Κέρκυρα, Σπάρτη, Ρόδος, Έβρος, Σητεία, Καβάλα, Κως, Αλεξανρούπολη, Πρέβεζα, Καλαμάτα, Λευκάδα)

Συζητηθήκαν διεξοδικά τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου και αποφασίστηκαν περαιτέρω κινητοποιήσεις, ξεκινώντας άμεσα από επισκέψεις στα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης υπό την αιγίδα και την παρουσία της ΠΟΕΣΕ. 

Τα κυρίαρχα ζητήματα για τα οποία εξεδόθη ψήφισμα είναι:

1. Μονοψήφιο Φ.Π.Α.

2. Μείωση του μη μισθολογικού κόστους

3. Ξεκαθάρισμα του τοπίου με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων

4. Αλλαγή πλαισίου νόμου περί Decibel

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα