Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2018 15:15

ΑΔΜΗΕ: Διασφαλίζονται επ’ αόριστον οι θέσεις εργασίας

Την επ' αόριστον διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων στον ΑΔΜΗΕ (έως ότου συνταξιοδοτηθούν), προβλέπει τροποποίηση της Συμφωνίας Μετόχων που ανακοινώθηκε σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη συμφωνία που είχε υπογραφεί κατά την είσοδο της κινεζικής State Grid ως στρατηγικού επενδυτή στην εταιρία προέβλεπε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας για τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι τις 20 Ιουνίου 2020.

"Μετά από πρόταση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και την πλήρη συναίνεση του στρατηγικού επενδυτή, State Grid Corporation of China (της οποίας πάγια πολιτική είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας όπως πράττει και στην Κίνα), τροποποιούνται οι σχετικές ρυθμίσεις της Συμφωνίας Μετόχων. Ειδικότερα, διασφαλίζονται πλέον επ' αόριστον οι θέσεις εργασίας όλων των εργαζομένων, έως ότου θεμελιώσουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα", ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Το πρώτο βήμα για την πλήρη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού ήταν η πρόσφατη υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για μεγαλύτερο χρονικό ορίζοντα από όσο προέβλεπε η Συμφωνία Μετόχων. Η προσπάθεια αυτή ολοκληρώνεται σήμερα, που η χώρα βγήκε από το Μνημόνιο και άλλαξε σελίδα. Και η ευόδωσή της κατέστη εφικτή μόνο επειδή η αρχική Συμφωνία Μετόχων προέβλεπε την διατήρηση των θέσεων εργασίας επί τριετία, ως βασικό στοιχείο της διατήρησης του δημοσίου ελέγχου στο πλαίσιο του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του Διαχειριστή».

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα