Κυριακή, 08 Ιουλίου 2018 15:08

Βραβεία σε όσους αναδεικνύουν την πολιτιστική αξία της ελιάς και την προβολή της υγιεινής σημασίας του ελαιόλαδου

Τη βράβευση των φορέων και επιχειρήσεων οι όποιοι κατά το 2018 θα αναπτύξουν διαφορές δράσεις που συμβάλλουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής αξίας της ελιάς και την προβολή της υγιεινής αξίας του ελαιόλαδου αποφάσισε ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ).

Στόχος της βράβευσης είναι η προώθηση της ανάπτυξης Ελαιοτουρισμού στην ενδοχώρα της Κρήτης, και αποτελεί συνεχεία της ημερίδας «Προώθηση Ελαιοτουρισμού», που οργάνωσε πρόσφατα ο Σύνδεσμός σε αξιοθέατα της περιοχής Βατολάκκου, Αλικιανού, Σκηνέ κ.α. καθώς και μέρος του γενικότερου προγράμματος που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Για το λόγο αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους φορείς και επιχειρήσεις (Μουσεία Ελιάς, Τουριστικά Γραφεία, Ξενοδοχεία, Αγροτοτουριστικές μονάδες, Ταβέρνες ελαιολάδου, Τουριστικά Ελαιοτριβεία, κ.ά.) που οι δράσεις τους σχετίζονται με την ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς και την προβολή και διάθεση του ελαιολάδου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για βράβευση, υποβάλλοντας καταρχάς απλή δήλωση και στην συνέχεια, μέχρι τις 10 Οκτώβριου, έκθεση των δράσεων που υλοποιούν ή θα υλοποιήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη επιστημονικό σύμβουλο του ΣΕΔΗΚ: «Ήδη έχει διαπιστωθεί αυξημένο ενδιαφέρον ξένων επισκεπτών να γνωρίσουν τον τοπικό πολιτισμό, την ιστορία και τη γαστρονομία της ενδοχώρας του νησιού, αλλά και παράλληλη αύξηση της δραστηριοποίησης φορέων και επιχειρήσεων της υπαίθρου αλλά και τουριστικών γραφείων για αξιοποίηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η ελιά και το ελαιόλαδο, στο πλαίσιο αυτό, αποτελούν αντικείμενα με υψηλό βαθμό ελκυστικότητας επισκεπτών, λόγω της γνωστής στο διεθνές κοινό ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας της ελιάς και της υγιεινής αξίας του ελαιολάδου».

Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, οι φορείς και οι επιχειρήσεις που θα βραβευτούν θα είναι εκείνοι οι οποίοι αναπτύσσουν σε ικανοποιητικό βαθμό μια ή περισσότερες από τις ακόλουθες δραστηριότητες: «Μεθοδευμένη προσφορά ενημερωτικού υλικού για την Ελιά και το Λάδι (βιβλία, CD, DVD) του ΣΕΔΗΚ για παιδιά η και ενήλικες. Αποκλειστική χρήση ελαιολάδου σε όλα τα φαγητά και εδέσματα που προσφέρουν. Χρήση νωπού ελαιολάδου σε επώνυμες συσκευασίες μιας χρήσεως ή μη ξαναγεμιζόμενες στα πρωινά, γεύματα ή δείπνα που προσφέρουν. Προσφορά ως δώρου, επώνυμου έξτρα παρθένου συσκευασμένου ελαιολάδου. Έκθεση επώνυμων ελαιόλαδων σε ειδικά stands, προθήκες φωτιζόμενες ή περιστρεφόμενες. Οργάνωση ενημερωτικών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γευσιγνωσιών, ομιλιών, θεατρικών παραστάσεων κλπ). Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που συμβάλλει στην ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς και την προβολή και προώθηση του Κρητικού ελαιολάδου».

Η δήλωση ενδιαφέροντος πρέπει να γίνει με υποβολή των στοιχείων της επιχείρησης στο τηλέφωνο 28210 50800, ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. το αργότερο μέχρι τέλη Ιουλίου 2018.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα