Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 12:30

Το Επιμελητήρίο Αχαΐας στο 6ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες

Στο 6ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων των Ευρωεπιμελητηρίων στις Βρυξέλλες, στις 14 Νοεμβρίου, συμμετείχαν Έλληνες επιχειρηματίες από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννη Μασούτη,  καθώς και εκπρόσωποι 25 Επιμελητηρίων της χώρας.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας ήταν μεταξύ των Επιμελητηρίων που παρευρέθηκαν, δηλώνοντας για ακόμα μια φορά παρόν σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Επιχειρήσεων, όπως έκανε και στις τελευταίες τρείς συνεδριάσεις που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια. Εκπρόσωποι του ήταν οι κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και ο κ. Πέτρος Δημόπουλος, Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Αχαΐας. 

Τα θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, αφορούσαν τις δυνατότητες της ενιαίας αγοράς αναφορικά με το ανθρώπινο κεφάλαιο, την ενεργειακή κρίση και τις βιώσιμες λύσεις καθώς και τη θωράκιση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας.

 Επτακόσιοι περίπου ευρωπαίοι επιχειρηματίες, εκπροσωπώντας μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, σχεδόν από κάθε τομέα οικονομικής δραστηριότητας, συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και κατέθεσαν τις απόψεις και τις ιδέες τους για τα ζητήματα τα οποία απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα. Σε αυτή τη δύσκολη γεωπολιτική συνθήκη, η αισιοδοξία όλων επιβεβαιώθηκε καθώς οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται και απαντούν στις προκλήσεις ώστε να παραμένουν ανταγωνιστικές.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Ιωάννης Μασούτης, στην τοποθέτηση του τόνισε ότι «η ΕΕ θα μπορούσε να βρει τρόπους να βοηθήσει τις ενδιαφερόμενες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που έχουν τον δυναμισμό, να συμμετάσχουν ισότιμα στις αλυσίδες αξίας και να ωφεληθούν από τις εξαγωγές» .

Στην παρούσα συνεδρίαση πάντως, αποτυπώθηκε η θετική τροχιά στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές επιχειρήσεις, παρά τις δυσκολίες, κάτι που  σχολιάστηκε χαρακτηριστικά και απ’ τον κ.Μασούτη, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Οι ελληνικές επιχειρήσεις μάχονται και τα καταφέρνουν, με το ελληνικό επιχειρείν να βρίσκει ξανά το βηματισμό του.»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα