Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 14:26

Κίνα: Το πρώτο τους κατάστημα άνοιξαν τα Starbucks στο Πουέρ, τη μεγαλύτερη παραγωγική βάση καφέ της χώρας

Ο αμερικανικός κολοσσός Starbucks άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στη μεγαλύτερη παραγωγική βάση καφέ της αχανούς χώρας, στην πόλη Πουέρ στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν της Κίνας.

Τοποθετημένη στην περιοχή με τις καλύτερες καλλιέργειες καφέ της ποικιλίας Arabica παγκοσμίως, η Πουέρ διαθέτει 526.000 στρέμματα με φυτείες καφέ οι οποίες παράγουν ετησίως 100.000 τόνους, ποσότητα που αντιστοιχεί σε πάνω από το 80% της συνολικής παραγωγής καφέ στην Κίνα. Περισσότερο από το 80% των κόκκων καφέ που παράγονται στο Πουέρ εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Περιτριγυρισμένη από πράσινους λόφους η Πουέρ είναι γνωστή ως η πατρίδα του πιο περιζήτητου τσαγιού της Κίνας, του pu-erh. Μόνο όταν η εταιρία Nestle εισήγαγε για πρώτη φορά τους κόκκους καφέ ποικιλίας Catimor στο Πουέρ, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η επιχείρηση καφέ στην Κίνα "απογειώθηκε". Το 2012 η αλυσίδα καφέ Starbucks δημιούργησε στην Πουέρ το πρώτο κέντρο υποστήριξης για την καλλιέργεια σπόρων καφέ στην Ασία . Τα τελευταία έξι χρόνια το κέντρο αυτό βοήθησε τους τοπικούς αγρότες να ταξινομήσουν ποικιλίες καφέ με βάση την ποιότητα και να βελτιώσουν την τεχνική των φυτειών, ελέγχοντας παράλληλα το κόστος.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα