Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 20:28

Τέσσερα ελληνικά προϊόντα βραβεύτηκαν φέτος από το International Taste & Quality Institute

Τέσσερα ελληνικά προϊόντα (Νερό Αύρα, Φέτα Μπέλος, Γιαούρτι Κολιός και Πέτρου-καραμελωμένα φουντούκια) τιμήθηκαν με το βραβείο CrystalAwards κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης απονομής βραβείων γεύσης και ποιότητας, του International Taste & Quality Institute (iTQi), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με την Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα.

Το iTQi είναι διεθνής οργάνωση η οποία συνεργάζεται με εθνικές και πολυεθνικές ομοσπονδίες Chef και Sommelier από χώρες όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Μεγ. Βρετανία κλπ. Τα προϊόντα, τα οποία βραβεύονται, επιλέγονται μετά από «τυφλή» γευσιγνωσία από 135 ειδικούς, με βάση τα γευστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στη βράβευση του 2018 υποβλήθηκαν σε δοκιμή περισσότερα από 2.500 προϊόντα από 60 χώρες.

Στην εκδήλωση παρέστη η Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελγιο, Ελευθερία Γαλαθιανάκη, η οποία στην ομιλία της ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την τιμή που έκαναν στη χώρα μας. Επίσης, αναφέρθηκε τόσο στην ποιότητα και στη διατροφική αξία της ελληνικής κουζίνας, όσο και στην πρόοδο που έχουν επιτελέσει οι ελληνικές επιχειρήσεις στην ποιότητα των προϊόντων τους, με αποτέλεσματα ελληνικά τρόφιμα και ποτά να γίνονται όλο και περισσότερο γνωστά και ανταγωνιστικά στις διεθνείς αγορές.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα