Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 15:04

Με επιτυχία η 5η Ψηφιακή Τουριστική συνάντηση Ελλάδας- Κύπρου

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 25 Νοεμβρίου ο κύκλος των πέντε Ψηφιακών Τουριστικών Συναντήσεων (webinars) Ελλάδας-Κύπρου, που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Κύπρου για το 2021.

Στόχος της δράσης ήταν η καλύτερη γνωριμία των επαγγελματιών της κυπριακής τουριστικής αγοράς (t.os, travel agents κ.ά.) με το προσφερόμενο ελληνικό τουριστικό προϊόν αλλά και τις βιωματικές εμπειρίες που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει στη χώρα μας. Τις συναντήσεις συντονίζει ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κύπρου, Πέτρος Σαγάνας.

Στην 5η ψηφιακή συνάντηση παρουσιάστηκε ο προορισμός της Κεντρικής Μακεδονίας και οι επιλογές που προσφέρει κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου και ιδιαίτερα στους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, καθώς και η Θεσσαλονίκη που αναδείχθηκε ως city break προορισμός. Τις παρουσιάσεις ανέλαβαν η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), Βούλα Πατουλίδου, το στέλεχος του ΟΤΘ, Μαρία Πουλκουτσή, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Τουριστικού Σχεδιασμού και Συντονισμού της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας, Λεωνίδας Τσιαντής, και η Αλεξάνδρα Γαϊτανάκη από το ίδιο τμήμα, ενώ από την κυπριακή πλευρά, συμμετείχε ο Διευθυντής του Amathus Travel, ο Ανδρέας Μιχαήλ.

Στην 4η ψηφιακή συνάντηση, στις 17 Νοεμβρίου, παρουσιάστηκε το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, ιδιαίτερα για την περίοδο του φθινοπώρου και του χειμώνα, από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας, Γιάννη Μπουτίνα, και την Διευθύντρια Τουρισμού Περιφέρειας Ηπείρου, Ιουλία Μαρκούλα. Στη συνάντηση, στην οποία έλαβε μέρος και ο Γενικός Διευθυντής της κυπριακής εταιρείας Xenos Travel, Λουκάς Λάρκου, αναπτύχθηκε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων στις συγκεκριμένες αγορές και συζητήθηκαν οι ευκαιρίες συνεργασίας για νέα προϊόντα.

Επίσης, στις 12 Οκτωβρίου, που είχε διοργανωθεί η 3η ψηφιακή συνάντηση, είχε ως θέμα τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Τον προορισμό ανέδειξαν η Προϊσταμένη Δ/νσης Τουρισμού Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Αγγελική Πολυτάκη, η Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Λέσβου, Βασιλική Ροδοπούλου, η  Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Χίου, Μαρία Κόβα, και την Προϊσταμένη Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Σάμου, Γραμματική Δρίνη.  Στη συζήτηση συμμετείχε και το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), Έλενα Τάνου.

Το προηγούμενο διάστημα, είχαν υλοποιηθεί αντίστοιχα webinar με θέματα την τουριστική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου στις 12 Ιουλίου και τον οινοτουρισμό στις 24 Σεπτεμβρίου. Το σύνολό των συναντήσεων αυτών είναι διαθέσιμο στην εξειδικευμένη πλατφόρμα που δημιούργησε η συγκεκριμένη υπηρεσία εδώ.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα