Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 19:05

59 εκ. ευρώ στην Κρήτη για το καινοτόμο πρόγραμμα «έξυπνης εξειδίκευσης»

Στην υλοποίηση της «έξυπνης εξειδίκευσης» στην Κρήτη και στην αποδοτική συνεργασία περιφέρειας, ερευνητικών-εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, φορέων, επιχειρηματιών αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στα Χανιά, στην προχθεσινή ημερίδα «workshop on RIS3 cross-regional Learning» που συνδιοργάνωσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων.

Ο κ. Αρναουτάκης καλωσορίζοντας στην Κρήτη τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνεργάτες της Κομισιόν και τους εκπροσώπους υπουργείων και περιφερειών, αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες του νησιού στο καινοτόμο πρόγραμμα αλλά και στον στόχο της συνεργασίας που είναι τα αποτελέσματα που παράγονται να μεταφερθούν στην πραγματική οικονομία που είναι η αγροδιατροφή, το περιβάλλον, ο πολιτισμός-τουρισμός, η γνώση. Επίσης για τους ίδιους και άλλους τομείς, όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης, η περιφέρεια Κρήτης δραστηριοποιείται δυναμικά στην σύναψη διαπεριφερειακών συνεργασιών σε όλη την Ευρώπη στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών-ανταγωνιστικών προγραμμάτων.

Στην παρουσίασή τους συνεργάτες της αρμόδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκαν στις δυνατότητες της Κρήτης τονίζοντας την επιτυχημένη μεθοδολογία διακυβέρνησης κατά την υλοποίηση του προγράμματος «έξυπνης εξειδίκευσης» στο νησί.

«Είναι ένα νέο πρόγραμμα το οποίο αφορά την συνεργασία των ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του νησιού με τους επιχειρηματίες, για να μπορούμε να έχουμε και θέσεις εργασίας αλλά και ανάπτυξη που όλοι επιδιώκουμε» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Αρναουτάκης, προσθέτοντας: «Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την Κρήτη, είναι 59 εκ. ευρώ και μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 200 προτάσεις. Προηγήθηκε διαβούλευση σε όλο το νησί, πάνω από 1000 άτομα συμμετείχαν στην διαδικασία της διαβούλευσης, σήμερα βρισκόμαστε σε πολύ θετικό δρόμο, γιατί μέσα από αυτή την συνέργεια και την συνεργασία ευελπιστούμε ότι, τα αποτελέσματα θα είναι απολύτως θετικά. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το πρόγραμμα θα πετύχει στην Κρήτη με τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα που διαθέτουμε και τα αποτελέσματα που παράγονται να μεταφερθούν στην πραγματική οικονομία που είναι η αγροδιατροφή, το περιβάλλον, ο πολιτισμός, η γνώση. Εμείς μέσα από την δουλειά που έχουν κάνει οι υπηρεσίες μας, μέσα από τη διαβούλευση όπου έχει γίνει, μέσα από την συνέργεια, τη συνεργασία ευελπιστούμε ότι μπορούμε να πετύχουμε στην επιτυχή υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος». Ο περιφερειάρχης επίσης ανέφερε, ότι παράλληλα με την χρηματοδότηση που είναι 59 εκ. ευρώ σε όλους τους άξονες, ήδη έχουν βγει οι πρώτες προσκλήσεις που είναι 1,5 εκ. και μέσα στο επόμενο δίμηνο θα βγουν οι επόμενες προσκλήσεις από την Διαχειριστική Αρχή της περιφέρειας Κρήτης.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα