Τρίτη, 12 Μαϊος 2020 11:59

Πάνω από 2.000.000 θεάσεις το Startup Greece Week (Βίντεο)

Η Καλαμάτα παρουσιάστηκε, την Παρασκευή 8 Απριλίου, στο διαδικτυακό συνέδριο καινοτομίας και επιχειρηματικότητας Startup Greece Week.

Ο Περιφερειάρχης κος Π. Νίκας, ο Δήμαρχος κ. Θ. Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Β. Ξυγκώρος, χαιρέτησαν τη διοργάνωση και δεσμεύθηκαν για περαιτέρω ενέργειες σχετικά με την καινοτομία στην περιοχή. 

H κοινωνική επιχειρηματίας Νέλλη Κουβελάκη, ως εκπρόσωπος της  “Φάος”  ΚοινΣΕπ που αποτελούσε τον επίσημο  συνδιοργανωτή  για την πόλη της Καλαμάτας στο Startup Greece Week,  καλωσόρισε το κοινό με αναφορές στην πόλη, τη δυναμική  που διαθέτει η περιοχή στον πρωτογενή τομέα και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα που μπορεί να αποφέρει η καινοτομία στην τοπική κοινωνία, προσθέτοντας αξία σε όλους τους τομείς.  Επίσης τη σπουδαιότητα της δημιουργίας δικτύων καινοτομίας σε όλη τη χώρα και της αναγκαιότητας  διασύνδεσης τους.

Οι στοχευμένες ερωτήσεις της συντονίστριας του πάνελ κ. Μαριλένας Γυφτέα,  ώθησαν τους ομιλητές σε μια συζήτηση που μπορούσε να διαρκέσει περισσότερο από τον προβλεπόμενο χρόνο, κάτι που αποδεικνύει το ενδιαφέρον του θέματος.

Ο ακαδημαϊκός κος Π. Λιαργκόβας, αναφέρθηκε στην επιχειρηματικότητα, ως ένα πάθος που αποτελείται από ρίσκο και γενναιότητα και απαιτεί κατάλληλες συνεργασίες. Πιστεύει πως  πρωτογενής τομέας θα είναι μοχλός ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας. Δήλωσε πως από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, είναι έτοιμο να λειτουργήσει άμεσα ένα παρατηρητήριο πάνω στην Αγροτική Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα με συνεργασία των τμημάτων Γεωπονίας, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, το οποίο θα έχει έδρα την Καλαμάτα. «Τόλμη, φαντασία και προσαρμοστικότητα χρειάζεται» όπως είπε χαρακτηριστικά

Η κα Μαρία Γαβριέλα Αναγνωστοπούλου, με διπλό ρόλο, τόσο ως Project Manager και αναλύτρια στο Εnvolve Entrepreneurship Greece  όσο  και ως επιχειρηματίας μέσα από το Οne and Οlive, δήλωσε πως πρέπει να εκμεταλλευτούμε την υπεραξία των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό να  διαφοροποιηθούμε σε σχέση με τον ανταγωνισμό, να εκμεταλλευτούν οι παραγωγοί τις νέες τεχνολογίες και  να εξοικειωθούν μαζί της για καλύτερα αποτελέσματα. «Η νέα γενιά πρέπει να αναλάβει τα ηνία των παραδοσιακών επιχειρήσεων» τόνισε και οργανισμοί όπως το Εnvolve, βρίσκονται παρόντες να τις στηρίξουν.

Ο κος Κάλφας, ως  Γεωπόνος φυτικής παραγωγής με ειδικότητα στη φυτοπροστασία, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που απαιτείται για να διατηρηθεί η βιωσιμότητα του τόπου και να αναπτυχθεί περαιτέρω. «Είναι απαραίτητες οι καινοτομίες στον αγροδιατροφικό κλάδο, με βάση τη γεωργία, χρησιμοποιώντας υψηλής τεχνολογίας συστήματα τα οποία να τροφοδοτούν τον παραγωγό με πληροφορίες ώστε να μπορεί να αποφασίζει όσο πιο σωστά για την παραγωγή του. Είναι απαραίτητοι οι πόροι ώστε να στηριχθεί το smart farming, και μαζί με την παραγωγή να υπάρχει και ροή πληροφορίας. Αφουγκραζόμενοι τις τάσεις της αγοράς η προσπάθεια εστιάζεται στην τεχνογνωσία, σε τεχνικές παραγωγής όπως η χρήση ενεργών μικροοργανισμών κ.α.» τόνισε.

Με τη σειρά τους οι κ.κ. Ν.Καραγγελής και Λ.Γερακάρης, αναφέρθηκαν στην υδροπονία την οποία χρησιμοποιούν για την παραγωγή των προϊόντων της «HarmaFoods» ΚοινΣΕπ, της  επιχείρησή τους στην οποία έχουν ενσωματώσει την παραγωγή υδρόφιλων λαχανικών και μανιταριών gourmet καθώς και την υιοθέτηση των προσωπικών τους αξιών σχετικών με την κοινωνική τους προσφορά προς ευπαθείς ομάδες.

Σημειώνουμε πως η εβδομάδα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας ‘STARTUP GREECE WEEK’  είχε πάνω από 2.000.000 θεάσεις και πως ο διαγωνισμός επιχειρηματικών προτάσεων ανέδειξε 3 νικητές από την κριτική επιτροπή 1) CvBrain 2) ProtectId 3) Rend.it και 2 νικητές από την ψηφοφορία του κοινού:  1) Tα Καλά Νέα - Κεφαλάς 2)Σύστημα ελέγχου COVID-19 με θερμική κάμερα COVID-19 με θερμική κάμερα. – Κρινάκης

Eδώ μπορείτε να δείτε την διαδικτυακή συνάντηση:

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα