Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2018 11:42

Επένδυση με καλλιέργεια αρωματικών φυτών στον Ταΰγετο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά της τοπικής χλωρίδας θα καλλιεργηθούν στην περιοχή Αλαγονία του Ταϋγέτου, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στη φαρμακοβιομηχανία και στη βιομηχανία καλλυντικών προϊόντων.

Όπως έγινε γνωστό από τον δήμο Καλαμάτας, τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα επισκέφθηκε χθες Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, επιστήμονας – επιχειρηματίας, που πρόκειται να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή της Αλαγονίας, καλλιεργώντας φυτά της τοπικής χλωρίδας για λογαριασμό της φαρμακοβιομηχανίας και των εταιρειών καλλυντικών. Ήδη έχει αγοράσει ή ενοικιάσει πολλές δεκάδες στρέμματα γης και η καλλιέργεια των φυτών θα ξεκινήσει άμεσα, με προσωπικό - κατά προτεραιότητα - από την περιοχή.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον επιχειρηματία και δήλωσε πως αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο για την περιοχή της Αλαγονίας και την αναζωογόνησή της και πως ο δήμος προσφέρεται για συνεργασία, με στόχο την προβολή της περιοχής και του Ταϋγέτου.

Στο μεταξύ, παραδόθηκε στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξανδρου Χαρίτση το τεχνικό δελτίο για την αναβάθμιση της δημοτικής οδοποιίας της περιοχής Αλαγονίας, προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.