Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019 18:19

Θεοδωρικάκος από Καλαμάτα: "Με απόλυτη βεβαιότητα θα καταργηθεί η απλή αναλογική" (Βίντεο)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την απόλυτη βεβαιότητα της Κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική εξέφρασε από την Καλαμάτα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στη δήλωση αυτή προέβη ο υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο Καλαμάτας, με το νέο περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα και τους νέπυς δημάρχους της Μεσσηνίας. Στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στη Λακωνία, τόπο καταγωγής του.

Δείτε το βίντεο:

Όπως είπε "ανταποκροιθήκαμε στο αίτημα των δημάρχων και των περιφερειαρχών γιατί διαφορετικά θα μαζεύαμε τα συντρίμμια της αυτοδιοίκησης", καθώς δεν θα υπήρχε πλειοψηφία, ούτε στα συμβούλια, ούτε στις επιτροπές.

Όπως σημείωσε, μέσα στο χειμώνα που έρχεται ετοιμάζεται μια ολοκληρωμένη νομοθετική παρέμβαση για να απλοποιηθεί πλήρως όλο το πλαίσιο της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να γνωρίζουν όλοι ποιες είναι οι αρμόδιες των περιφερειών, των δήμων και του κεντρικού κράτους". Επεσήμανε δε πως "αντιμετωπίζουμε και το θέμα του εκλογικού νόμου της αυτοδιοίκησης, και είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να καταργήσουμε την απλή αναλογική", καθώς στόχος είναι "ένα εκλογικό σύστημα που να εξασφαλίζει και αναλογικότητα και την κυβερνησιμότητα στους δήμους και τις περιφέρειες".

Κ.Δ.

Δείτε το βίντεο για τη σύσκεψη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2019

Περισσότερο διαβασμένα