Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 22:36

Κατάργηση της απλής αναλογικής για να μπορούν να διοικούν θέλουν οι περιφερειάρχες (Βίντεο)

Η τροποποίηση του "Κλεισθένη" και η κατάργηση της απλής αναλογικής είναι ο στόχος των νέων περιφερειαρχών, όπως επισημάνθηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών και συμφώνησαν όλες οι πλευρές, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Νίκα, που εξελέγη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 Η κουβέντα ξεκίνησε και οι διαδικασίες φαίνεται πως ξεκινούν, καθώς -όπως είπε- "Όλοι συμφώνησαν πως πρέπει να τροποποιηθεί ο "Κλεισθένης" και ουσιαστικά να καταργηθεί η απλή αναλογική και να υπάρξει πλειοψηφία του δημάρχου και του περιφερειάρχη στις επιτροπές και κυρίως στην οικονομική, όπως και στα νομικά πρόσωπα. Ο υπουργός θα στείλει τις προτάσεις του τις αμέσως επόμενες ημέρες για να προχωρήσει η σχετική ψήφιση Νόμου, ώστε από 1η Σεπτεμβρίου να υπάρχουν τα λιγότερα δυνατά προβλήματα" παρατήρησε ο κ. Νίκας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Όπως συμπλήρωσε, θα ακολουθήσει σύσκεψη μέσα στο καλοκαίρι μεταξύ κάθε περιφερειάρχη με την ηγεσία του υπουργείου για την ανάπτυξη της κάθε περιφέρειας χωριστά. Για την Πελοπόννησο στάθηκε ιδιαίτερα στην τροποποίηση του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Πελοποννήσου) για τα μεγάλα έργα όπως και το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, λέγοντας πως το οδικό δίκτυο είναι προτεραιότητα της νέας περιφερειακής Αρχής.

Έγινε αναφορά στον επικουρικό ρόλο των περιφερειών σε θέματα πολιτικής προστασίας και δήλωσε αποφασισμένος προς αυτή την κατεύθυνση να κάνει το καλύτερο δυνατόν ορίζοντας και αντιπεριφερειάρχη πολιτικής προστασίας, με μοναδική αρμοδιότητα την καλύτερη δυνατή θωράκιση όλης της περιοχής.

Για την διαχείριση των απορριμμάτων είπε πως τίποτα δεν θα πει χαμένο απ' όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, άρα δεν κινδυνεύουν χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ για την τραγική κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια σε πολλές περιοχές, όπως στη Μάνη και την Οιχαλία. Ο κ. Νίκας είπε πως θα γίνει σύντομα μια σύσκεψη και αναμένονται λύσεις, μέχρι τα Χριστούγεννα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "δεν θ΄αφήσουμε τον τόπο να πορεύεται σε αυτή την κατάσταση".

Κ.Δ.

Δείτε το βίντεο:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2019

Περισσότερο διαβασμένα