Κυριακή, 09 Ιουνίου 2019 23:40

Τετράμηνη παράταση στην Κοινωφελή Εργασία για 30.333 εργαζόμενους

Η ΚΕΔΕ χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα που έχει υποβάλλει από τον Απρίλιο του 2019 κατόπιν σχετικής εισήγησης του προέδρου της Γ. Πατούλη, για τετράμηνη παράταση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους, τα οποία είχαν χρονικό ορίζοντα λήξης τον Ιούνιο.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: Με αφορμή την υπερψήφιση της τροπολογίας από τη Βουλή, με την οποία δίνεται παράταση για τέσσερις μήνες  για τον α΄κύκλο Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά 30.333 εργαζόμενους και λήγει στις 10 Ιουνίου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Η απόφαση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το αίτημα μας και να παρατείνει για άλλους 4 μήνες τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, δικαιώνει τον αγώνα που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία των δήμων για όλη την καλοκαιρινή περίοδο, που οι ανάγκες τους είναι αυξημένες.

Με δεδομένο ότι η ανεργία παραμένει μεγάλη πληγή για τη χώρα μας αλλά και τα σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη που προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες και στους Δήμους τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, η ΚΕΔΕ πολύ έγκαιρα και με επιμονή ζήτησε την παράταση τους προκειμένου να μην υπάρξει κανένα κενό στη λειτουργίας τους, γεγονός που θα δημιουργούσε πολλά προβλήματα εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Προτεραιότητά μας είναι ο πολίτης και σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την επαρκή στελέχωση των δομών και των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β΄ Βαθμού, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα