Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 13:44

Δεσμεύσεις Κοσμόπουλου για «17 έργα ανάπτυξης σε 3 μήνες» στην Καλαμάτα

«Ενώπιόν σας, δεσμευόμαστε πως με τη συμπλήρωση τριών μηνών από την έναρξη της θητείας μας, θα έχουμε βάλει σε τροχιά υλοποίησης 17 κοστολογημένα και άμεσα εφαρμόσιμα έργα, που εγγυώνται την αναπτυξιακή προοπτική του δήμου και ταυτόχρονα, τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Βασίλης Κοσμόπουλος, στη χθεσινή παρουσίαση των θέσεων και του ψηφοδελτίου του συνδυασμού του, «Καλαμάτα Μπροστά».

Εμφανώς συγκινημένος, από τη συμμετοχή του κόσμου στη χθεσινή εκδήλωση που έγινε στο αμφιθέατρο, «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», στο Διοικητήριο, ο Βασίλης Κοσμόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αλλαγή πορείας στο δήμο, θα έρθει όταν αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό, δηλαδή τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου», ενώ πρόσθεσε πως η παράταξή του, προβάλει ένα άλλο μοντέλο συμμετοχής και συμβολής των δημοτών στις δημοτικές υποθέσεις. Μίλησε για έναν «συμμετοχικό δήμο», και μια δημοτική αρχή, που «απολογείται» συχνά και που ακούει τις προτάσεις και τα παράπονα όλων των πολιτών, χωρίς αποκλεισμούς, με διαφάνεια, ισονομία και ισοπολιτεία, καθιερώνοντας την ημέρα ακρόασης του δημότη, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού, «Καλαμάτα Μπροστά», τόνισε την αναγκαιότητα συλλογικής και δημοκρατικής, διακυβέρνησης του δήμου, καταργώντας το δημαρχοκεντρικό μοντέλο και προωθώντας τους συσχετισμούς που διαμορφώνει η απλή αναλογική.
Το πρόγραμμα του υποψηφίου, επικεντρώθηκε επίσης στην άμεση επικοινωνία δήμου και δημοτών, με τη δημιουργία τηλεφωνικού κέντρου έκτακτης ανάγκης, που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, ενώ ο Βασίλης Κοσμόπουλος πρότεινε και  τη στοχευμένη επιτήρηση ευάλωτων περιοχών, σε κρούσματα εγκληματικότητας ή κρίσιμων για την οδική ασφάλεια, με τη δημιουργία μηχανισμών ετοιμότητας και για τις φυσικές καταστροφές.
Ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στη χρησιμοποίηση ηλεκτρονικών υπηρεσιών, τόσο για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και την διεκπεραίωση των συναλλαγών τους με το δήμο, όσο και για την καλύτερη προβολή της Καλαμάτας, στο τουριστικό κοινό.
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Βασίλης Κοσμόπουλος μίλησε επίσης, για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου,  ένα Μέγαρο Χορού που θα αποτελέσει την «ατμομηχανή» πολιτιστικής άνθισης, καθώς και για τη συνολική ενεργειακή αναβάθμιση της Καλαμάτας, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Α.Π.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022