Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 00:42

Τα αιτήματα των ΑμεΑ σε συνάντηση με την Ελένη Αλειφέρη

Τα αιτήματα των ΑμεΑ σε συνάντηση με την Ελένη Αλειφέρη

Τα προβλήματα που απασχολούν τα ΑΜΕΑ και τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Μεσσηνίας, συζητήθηκαν με μέλη του Συλλόγου και την υποψήφια δήμαρχο Καλαμάτας Ελένη Αλειφέρη.

Συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η αναλογική έκπτωση στο τιμολόγιο νερού με κριτήρια και παραμέτρους το ποσοστό αναπηρίας και το εισόδημα, η διευκόλυνση κυκλοφορίας και πρόσβασης στην πόλη (ειδικές διαβάσεις, ράμπες, προσαρμογή των λεωφορείων και των στάσεων, κ.λπ.). Στο πλαίσιο αυτό ζητούν και ελεύθερη στάθμευση στην πόλη για όσους έχουν κάρτα αναπηρίας και περισσότερες ράμπες πρόσβασης στην παραλία με κωδικό seatrack.
Επίσης, η απασχόληση, η εργασία και η πρόσληψη ΑμΕΑ σε θέσεις ανάλογα των δεξιοτήτων τους, η περίθαλψη και άλλα ζητήματα.
Στα αιτήματά τους περιλαμβάνεται ακόμη, η παραχώρηση χώρου στο δημαρχείο για όλους τους συλλόγους ΑμΕΑ και η νομική - γραμματειακή υποστήριξη.
Η Ελένη Αλειφέρη τόνισε ότι πάγια πολιτική της ίδιας και του συνδυασμού της είναι η στήριξη των ευπαθών ομάδων μέσω των δημοσίων Δομών ώστε να έχουν αξιοπρεπή και ισότιμη διαβίωση.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022