Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 23:47

Ο Πέτρος Τατούλης για έργα και χρηματοδοτήσεις στη Μεσσηνία

Ο Πέτρος Τατούλης για έργα και χρηματοδοτήσεις στη Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία περιόδευσε το Σαββατοκύριακο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κι εκ νέου υποψήφιος. Βρέθηκε στη Μεσσήνη, στην Ανδρούσα, στο Τρίκορφο, στον Άγιο Νικόλαο, στην Τραχήλα, στην Πλάτσα, στη Στούπα, στην Καρδαμύλη, στο Σταυροπήγιο, στον Κάμπο, στο Ρωμύρι, στη Χώρα στην τοπική εορτή του Αγ. Δημητρίου Χωραΐτη και στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση: "Μήνυμα ενότητας, συνέπειας και νίκης  έστειλαν οι Μεσσήνιοι στον Πέτρο Τατούλη και στη Νέα Πελοπόννησο".
Από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κόσμο για την εμπιστοσύνη, τονίζοντας ότι «οι πολίτες είναι εκείνοι που μας δίνουν το χρίσμα» και δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της σκληρής δουλειάς και της προσπάθειας, έχοντας στο πλευρό του τους πολίτες και μιλώντας ξεκάθαρα ότι στόχος είναι η περιφερειακή διακυβέρνηση ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα της τοπικής κοινωνίας αυτή να αποφασίζει για το μέλλον της χωρίς εξαρτήσεις, δεσμεύσεις και εκβιασμούς.
Ευχαρίστησε ακόμα τους συνεργάτες του για όλα αυτά τα χρόνια και μίλησε για τα μεγαλύτερα και τα μικρότερα έργα που έχουν γίνει στη Μεσσηνία.
Τόνισε ότι «η Μεσσηνία δεν είναι ασφαλώς η ίδια. Και προς αυτόν τον στόχο συνεργαστήκαμε όλοι. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας όταν αναλάβαμε είχε μόλις 17 πτήσεις, σήμερα έχει τις επταπλάσιες. Είναι πρωταθλητής σε ρυθμό ανάπτυξης στη χώρα και ένα από τα δυναμικότερα αεροδρόμια της Ευρώπης και πρόσφατα μάλιστα βραβευτήκαμε από το σημαντικότερο ευρωπαϊκό φόρουμ για αυτό».
Εξήγησε ακόμα ότι «και στο επίπεδο των υποδομών το έργο μας είναι εξαιρετικά σημαντικό: από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν υλοποιηθεί 162 έργα με προϋπολογισμό 386 εκατ. ευρώ. Ο αγώνας ωστόσο για τις υποδομές δεν τελειώνει ποτέ, είναι ένας συνεχής μαραθώνιος. Όσο για τις εξαγωγές των αγροτικών μας προϊόντων μέσα στην τελευταία 8ετία, η περιφέρεια Πελοποννήσου σκαρφάλωσε στην τρίτη θέση στο σύνολο των 13 περιφερειών της χώρας, από 11η που ήταν το 2012».
«...προνοήσαμε και δημιουργήσαμε το χρηματοδοτικό εργαλείο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης με 11 εκατομμύρια ευρώ σχεδόν, ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ανάδειξής της σε πρότυπο Ευρωπαϊκής πόλης» δήλωσε και μεταξύ άλλων μίλησε για τι ο χρηματοδοτικό εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης με 12 και πλέον εκατομμύρια ευρώ, τονίζοντας ότι «με το εργαλείο αυτό θα αναβαθμίσουμε τους δημόσιους αστικούς χώρους και θα δώσουμε προοπτική για την επόμενη 20ετία στη Μάνη»
Αναφέρθηκε ακόμα στη «Μυθική Πελοπόννησος» αναφέρθηκε στα σχέδια για το μέλλον και τόνισε πως επόμενος στόχος είναι "η προσέλκυση τουρισμού κρουαζιέρας, η άρση της εγκατάλειψης του λιμανιού της Καλαμάτας, η δημιουργία μαρίνας και στην Καλαμάτα, αλλά και στην Κορώνη, όπου ήδη κατασκευάζουμε μια σύγχρονη λιμενική υποδομή»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022