Δευτέρα, 13 Μαϊος 2019 09:33

Περιοδεία Τατούλη σε Δερβένι, Ξυλόκαστρο, Λουτράκι, Αγίους Θεοδώρους

Περιοδεία Τατούλη σε Δερβένι, Ξυλόκαστρο, Λουτράκι, Αγίους Θεοδώρους

Περιοδεία στο Δερβένι, στο Ξυλόκαστρο, στο Λουτράκι και στους Αγίους Θεοδώρους πραγματοποίησε ο Πέτρος Τατούλης, την Παρασκευή 10 Μαΐου, όπου είχε την ευκαιρία να βρεθεί με συμπολίτες του και να συνομιλήσουν για το σήμερα και το αύριο των περιοχών αυτών, της οικονομίας και των δυνατοτήτων της και της Πελοποννήσου.  Αναφέρθηκε ακόμα σε έργα της Κορινθίας και σε παρεμβάσεις που έχουν γίνει.

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στο συνέδριο για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, που διοργανώθηκε από τον LTO και την Περιφέρεια Πελοποννήσου το περασμένο διήμερο στο Λουτράκι. Επίσης στη μεγάλη επιτυχία που είχε το πρώτο συνέδριο στη χώρα για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, που διοργάνωσε στο Λουτράκι η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου. Ακόμα, έκανε αναφορά στη διοργάνωση του συνεδρίου του Economist στο Λουτράκι πέρυσι.

Αναφερόμενος στις υποδομές, μίλησε για τη συντήρηση επαρχιακών οδών προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ και στάθηκε στην ανάδειξη του παραλιακού μετώπου του Λουτρακίου, που όπως είπε: "αποτελεί επίσης ένα σπουδαίο έργο μείζονος σημασίας για μια περιοχή με ισχυρό τουριστικό προϊό, παρέμβαση που είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε με 5.000.000 € από το πρόγραμμα μας".
Έργο ιδιαίτερης σημασίας χαρακτήρισε την «Κοιτόστρωση του ποταμού Σύθα στο Ξυλόκαστρο» προϋπολογισμού 1.180.000 €, ενώ στον τομέα των αθλητικών υποδομών είπε πως έχουν υπογραφεί προγραμματικές συμβάσεις με τους δήμους ώστε να υλοποιηθούν 4 αθλητικά έργα στο Ξυλόκαστρο, στα Ροζενά, στο Λουτράκι και την Κόρινθο, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 700.000 €.
Για το αλιευτικό καταφύγιο Αγίων Θεοδώρων είπε πως είναι έτοιμο προς ένταξη και τόνισε μεταξύ άλλων πως είναι προτεραιότητα στο Ξυλόκαστρο η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών. όπως ενημέρωσε, έργα λιθορριπών, συρματοκιβωτίων, ακόμα και πασσαλότοιχων έχουν πραγματοποιηθεί για την προστασία των ακτών, της οδοποιίας αλλά και των ιδιωτικών περιουσιών στις περιοχές του Δερβενίου, Λυκοποριάς, Ξυλοκάστρου, Μελισσίου, Κ. Διμηνιού, Νεράτζας, στην περιοχή του Σχοίνου και αλλού. Τα έργα αυτά υπερβαίνουν συνολικά τα 5.000.000 € ενώ δεν παύει η συνεχής εξασφάλιση νέων πόρων και η δρομολόγηση νέων παρεμβάσεων.
Τέλος τόνισε ότι κατατέθηκε ο φάκελος για την ίδρυση Καταδυτικού Πάρκου στο Λουτράκι.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022