Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 09:55

Στο ΚΕΘΕΑ - Κύτταρο ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης

Το ΚΕΘΕΑ-Κύτταρο στην Καλαμάτα επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, με μέλη της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος- Ενεργοί Πολίτες» και είχε συνάντηση με την υπεύθυνη του Κέντρου κοινωνική λειτουργό Ιωάννα Τσουράπα και το προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν τα ακόλουθα ζητήματα:
1) το κτιριακό, δηλαδή η μεταστέγαση τόσο του συμβουλευτικού κέντρου καθώς και των διοικητικών υπηρεσιών από την σημερινή τους έδρα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και απαιτήσεις των παρεχομένων κοινωνικών υπηρεσιών του.
2)Δοθείσης της μεγάλης σημασίας που έχει η δομή αυτή για την κοινωνία χρειάζεται ενημέρωση των πολιτών, κατανόηση και προβολή των δράσεων και της προσφοράς του, ευαισθητοποίηση σε σχέση με την σημασία της πρόληψης, παρεμβάσεις στα σχολεία.
3)Μέριμνα της δημοτικής αρχής ώστε να συμπεριλάβει και το ΚΕΘΕΑ σε εκδηλώσεις και δράσεις με συμμετοχή και των μελών της κοινότητας σε εθελοντική εργασία, να παρέχει δωρεάν εισιτήρια , να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των ατόμων αυτών σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως προγράμματα ζωγραφικής, μουσικής, θεάτρου, καθώς επίσης και να προβλέπει θέσεις εργασίας-απασχόλησης σε απεξαρτημένα μέλη του ΚΕΘΕΑ.
4)Στο πλαίσιο διευκόλυνσης της ομαλής εργασιακής ένταξης των μελών της κοινότητας, διατυπώθηκε η πρόταση από τον Ανοιχτό Δήμο να δημιουργηθεί κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση για την απασχόληση των απεξαρτημένων ατόμων στο πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας στον τομέα της ανακύκλωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα