Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 12:10

Περιοδεία Δημ. Οικονομάκου στη Βέργα και στο Δασαρχείο

Στο Δασαρχείο-Διεύθυνση Δασών και στη Βέργα, περιόδευσε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με την παράταξη, "Λαϊκή Συσπείρωση", Οικονομάκος Δημήτρης, όπου και μίλησε σε καφενείο της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης, ο Δημ.Οικονομάκος, αναφέρθηκε στο ζήτημα της πυροπροστασίας και σημείωσε: «Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και καιρό για το ζήτημα της πυροσπροστασίας. Όλα αυτά τα χρόνια μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο προσπαθούμε με κάθε τρόπο να αναδείξουμε πως πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα του κράτους και των δήμων η πυροπροστασία αλλά συνατάμε άρνηση και αδιαφορία.
Η ανησυχία μας εντείνεται από τα μέτρα των κυβερνήσεων όλα αυτά τα χρόνια τα οποία περιλαμβάνουν:
Τη μη επαρκή χρηματοδότηση των εμπλεκόμενων υπηρεσιών Π.χ στο δασαρχείο Καλαμάτας το 2018 από τα 100.000 ευρώ που ζητήθηκαν για τις ανάγκες του εγκρίθηκαν μόνο 18.000.
Το θεσμικό πλαίσιο με τους δασοκτόνους νόμους και τους αποχαρακτηρισμός δασικών εκτάσεων.
Τη μη ύπαρξη ενιαίου φορέα Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης.
Τις αποψιλώσεις προσωπικού στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.
Τις μεγάλες ελλείψεις μέσων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που φτάνουν μέχρι ακινητοποιημένα πυροσβεστικά οχήματα ή μη ύπαρξη πυροσβεστικών μέσων και με απαρχαιωμένο στόλο.
Στους Δήμους πλέον έχουν μεταφερθεί αρμοδιότητες πυρασφάλειας και πυρόσβεσης, που έχουν να κάνουν με όλα τα ζητήματα πρόληψης και αντιμετώπισης, οι οποίες δεν συνοδεύτηκαν με τη μεταφορά αντίστοιχων πόρων και προσωπικού. Για παράδειγμα στο Δήμο Καλαμάτας το ποσό για πυροπροστασία είναι περίπου 70.000 ευρώ και κάποιες δίμηνες συμβάσεις για το καλοκαίρι, που δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο."
Ειδικότερα για τη περιοχή της Βέργας αναφέρθηκε στο μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς και πως από στελέχη του Δήμου έχει ονομαστεί το "Μάτι της Καλαμάτας". Χρειάζεται να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες όλων των φορέων έστω και τώρα (συντήρηση και αγορά νέων πυροσβετικών μέσων, καθαρισμός δασών, ασκήσεις σε κατοικημένες περιοχές κ.λ.π.). Η καταστροφή στο δάσος της Στροφυλιάς επιβεβαιώνει δυστυχώς αυτά που χρόνια επισημαίνουμε και καλούμε τους αρμόδιους να πάρουν τις ευθύνες έστω στο παραπέντε».

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα