Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 17:18

Ο Μαν. Μάκαρης σε επίσκεψη στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

Ο Μανώλης Μάκαρης και υποψήφιοι της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» επισκέφθηκαν το ΤΕΙ Πελοποννήσου , τα εργαστήρια και την βιβλιοθήκη του και είχαν εκτενή συζήτηση με τον πρύτανη κ. Ιωάννη Καπόλο, τον αντιπρύτανη Δημήτρη Πετρόπουλο και τον καθηγητή του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Γιώργο Ζακυνθινό καθώς και εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρει:
"Η συνομιλία έγινε σε φιλικό κλίμα και αναλύθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος του εκπαιδευτικού ιδρύματος στην οικονομική ανάπτυξη της Καλαμάτας. Η παράταξή μας πιστεύει ότι θα πρέπει :
1.Να διευρυνθεί η συνεργασία σε όλους του τομείς και ιδιαίτερα στον αγροδιατροφικό τομέα έτσι ώστε να αναδειχτούν τα τοπικά αγροτικά προϊόντα. Είναι πραγματικά ύψιστης σπουδαιότητας για την Καλαμάτα η έναρξη του μεταπτυχιακού «Τεχνολογία και Ποιότητα Επιτραπέζιας Ελιάς και Ελαιόλαδου» από το τμήμα Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής. Να εξεταστεί η δυνατότητα να κατασκευαστεί ένα μουσείου ελιάς και ελαιολάδου με την συνεργασία του ΤΕΙ και του Δήμου Καλαμάτας. Κάτι τέτοιο λείπει από την Δήμο μας αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
2. Να υπάρξει προγραμματική σύμβαση του Δήμου Καλαμάτας με το τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα επιμόρφωσης των στελεχών του Δήμου αλλά και να υπάρξει δυνατότητα άσκησης των φοιτητών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στον Δήμο. Επίσης από κοινού διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων τοπικής αυτοδιοίκησης.
3.Θα πρέπει η έδρα του υπό σύσταση ενοποιημένου Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να παραμείνει στην Καλαμάτα που διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό σπουδαστών , εργαζομένων και διαθέτει το πιο ολοκληρωμένο campus σε σχέση με τις άλλες πόλεις. Κάτι τέτοιο αποτελεί και αίτημα και του σωματείου των εργαζομένων στο ΤΕΙ.
4. Κατόπιν προτάσεως του Ανοιχτού Δήμου συμφωνήθηκε η συνεργασία του ΤΕΙ Πελοποννήσου για την δημιουργία Δημοτικού Λαϊκού Πανεπιστημίου στην Καλαμάτα κατά τα πρότυπα άλλων δήμων (πχ Αγίας Παρασκευής)".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα