Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 12:49

12 διακρίσεις για το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στα Best City Awards 2023

Λαμβάνοντας 12 σημαντικές διακρίσεις για πληθώρα δημοτικών δράσεων και προγραμμάτων καθώς και τη κορυφαία διάκριση «Smart Town of the Year», που αποτελεί ένα συγκεντρωτικό βραβείο επίδοσης στα βραβεία και αναδεικνύει τον κορυφαίο Δήμο της χρονιάς, έκλεισε η φετινή διοργάνωση των Best City Awards για τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος.

Τα Best City Awards, που διοργανώνονται για 7η συνεχόμενη χρονιά από την BOUSSIAS Events, είναι υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και την τιμητική υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα εν λόγω βραβεία, που έχουν καθιερωθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχουν ως στόχο την επιβράβευση των καλών πρακτικών που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών στις ελληνικές πόλεις, αναδεικνύοντας τις λύσεις που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε οι πόλεις να γίνουν ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες.
Συγκεκριμένα, τα 12 Χρυσά, Αργυρά και Χάλκινα βραβεία που έλαβε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σύμφωνα με τη σειρά της διοργάνωσης είναι τα παρακάτω:

1. Smart Town of the Year – Το βραβείο απονέμεται στην πόλη με πληθυσμό από 40.000 έως 80.000 κατοίκους που συγκέντρωσε συνολικά την υψηλότερη βαθμολογία.

GOLD
2. Η πρώτη θέση στάθμευσης ηλεκτρικού αυτοκινήτου για ΑΜΕΑ της χώρας στη Πλατεία Νυμφών της Δ.Ε. Βουλιαγμένης // Κατηγορία: Έργα στάθμευσης αυτοκινήτων

3. Σύνδεση Προσβάσιμων Διαδρομών ΑμεΑ // Κατηγορία: Προσβασιμότητα χώρων

4. Όλες οι πληροφορίες της πόλης και οι συναλλαγές στο τηλέφωνό μου // Κατηγορία: Εφαρμογές Τ.Π.Ε , IoT Applications & City Dashboard

5. Εκπόνηση ολοκληρωμένης επιχειρησιακής μελέτης αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης & Lora Wan: Ένα πρωτοποριακό σύστημα αισθητήρων που χρησιμοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη // Κατηγορία: Δράσεις & έργα για την παρακολούθηση και έλεγχο / προστασία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

6. Στην κατηγορία Smart Waste Management ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μαζί με την COSMOTE κέρδισαν το χρυσό βραβείο για το έργο που υλοποιείται στον Δήμο μας με έξυπνους κάδους απορριμμάτων στη κατηγορία «Έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων με τεχνολογία ΝΒ-ΙοΤ / Έξυπνοι κάδοι απορριμμάτων».

SILVER

7. Διοργάνωση κορυφαίου τριαθλητικού αγώνα IRON MAN 70.3 VOULIAGMENI

8. Δημοτικό πρόγραμμα για την καταγραφή, τη σήμανση και τη στείρωση των αδέσποτων γατών «Οι Γάτες μας»

9. Βελτιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας της Στέγης Υπερηλίκων Δ.Ε. Βούλας

BRONZE

10. Ολοκληρωμένο Δίκτυο ηλεκτρικών οχημάτων στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

11. Ηλεκτρονική παρακολούθηση διακίνησης εγγράφων και ψηφιακών υπογραφών

12. Υπερσύγχρονο σύστημα 24ωρης εναέριας επιτήρησης του αστικού και περιαστικού πρασίνου της πόλης

Σε μία ενθουσιώδη τελετή απονομής των Best City Awards 2023 που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023 στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, παρουσία εκπροσώπων των περισσότερων δήμων της χώεας, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά την παραλαβή των βραβείων, συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση και τόνισε την σημασία της μεγάλης αυτοδιοικητικής συνάντησης όχι ως πεδίο ανταγωνισμού των Δήμων αλλά ως σημείο αναφοράς για την ανταλλαγή καλών πρακτικών και καινοτόμων ιδεών που βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη και κάνουν τις πόλεις μας βιώσιμες.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα