Παρασκευή, 01 Ιουνίου 2018 08:42

Μ. Μάκαρης: Αδιάβατα πεζοδρόμια στην Καλαμάτα

Απογοητευτική εικόνα κεντρικών σημείων της πόλης της Καλαμάτας και πιο συγκεκριμένα πεζοδρομίων, που για μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένουν αδιάβατα για τους πεζούς, ανάδειξε με παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες» Μανώλης Μάκαρης.

Μια κατάσταση που σύμφωνα με την τοποθέτηση, οφείλεται «στην ανεπάρκεια της δημοτικής Αρχής να κάνει το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από τον έγκαιρο καθαρισμό των πεζοδρομίων».
Συγκεκριμένα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας περιέγραψε την κατάσταση του πεζοδρομίου επί της οδού Ηρώων, μιας πολυσύχναστης οδού της πόλης. Όπως περιγράφει, «κυριολεκτικά για να περπατήσει ο δημότης αναγκάζεται να κατέβει στον δρόμο καθώς εδώ και ένα μήνα το πεζοδρόμιο παραμένει γεμάτο σκουπίδια και κλαδιά».
Ο Μανώλης Μάκαρης ζήτησε από τη δημοτική αρχή να επιληφθεί άμεσα του θέματος, καθώς η όλη εικόνα δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μια πόλη που σέβεται τους κατοίκους της.
Η δημοτική παράταξη Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες θεωρεί «αδιανόητες -για μια σύγχρονη τοπική κοινωνία- παρόμοιες καταστάσεις και συνθήκες που εμποδίζουν την ασφαλή προσπέλαση των δημοτών στην καθημερινότητά τους και ιδιαίτερα συμπολιτών μας με αναπηρία, άτομα τρίτης ηλικίας, παιδιά και γονείς με καροτσάκια».

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα