Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 16:20

Ημερίδα για την ενέργεια στον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Παρουσία πολλών προσωπικοτήτων του πολιτικού, ακαδημαϊκού και διπλωματικού κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου ημερίδα του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με θέμα: «Ενέργεια: Γεωπολιτική και Διπλωματία», σε συνεργασία με καθηγητές των Πανεπιστημίων Πειραιώς και Αθήνας.

Οι ομιλητές ανέπτυξαν όλες τις πτυχές του θέματος σε δύο ενότητες. Την πρώτη ενότητα συντόνισε ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Παναγιώτης Ήφαιστος, με τίτλο «Στρατηγική και Διπλωματία». Μετά από σύντομο διάλειμμα ξεκίνησε η δεύτερη ενότητα με τίτλο: «Ενέργεια, Οικονομία και Περιβάλλον» την οποία συντόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Άγγελος Κότιος. Η ημερίδα έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση και ερωτήσεις των παρευρισκομένων προς τους ομιλητές.

Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης χαιρέτησε την εκδήλωση και τόνισε: «Μέσα από την ημερίδα αυτή, ο δήμος μας αναδεικνύει τη σημασία και την ικανότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναπτύξει δράσεις οι οποίες δεν περιορίζονται στο στενό φάσμα των τυπικών αρμοδιοτήτων της. Ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ανταποκρίνεται στο ρόλο του να συμμετέχει, να ενημερώνει και να ενημερώνεται για τις εξελίξεις όλων των επιπέδων και να παρεμβαίνει ενεργά σ’ αυτές». Κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες που είναι σε εξέλιξη στον δήμο στην κατεύθυνση της μείωσης του ενεργειακού αποτυπώματος της πόλης και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας: «Είναι σε εξέλιξη η αντικατάσταση του δικτύου δημοτικού φωτισμού της πόλης μας, το πρώτο έργο αυτού του μεγέθους στην χώρα, με νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED. Το έργο αυτό μας παρέχει εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 63% στον οδοφωτισμό μας και με την εξοικονόμηση αυτή έχουμε ήδη ξεπεράσει τον στόχο της μείωσης της κατανάλωσης ρεύματος ύψους 20% όπως έχει τεθεί από το σύμφωνο των δημάρχων, για το 2020. Κάνουμε παρεμβάσεις σε σχολεία της πόλης μας αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια και τη γεωθερμία και τα καθιστούμε ενεργειακά αυτόνομα. Εξετάζουμε τις λύσεις που αρχίζει και μας προσφέρει η ηλεκτροκίνηση για να μειώσουμε την κατανάλωση των ορυκτών καυσίμων. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόταση και κάθε νέα τεχνολογία που κινείται στην κατεύθυνση αυτή», τόνισε ο δήμαρχος.

 

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα