Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 19:47

Κοινή δήλωση Β. Κοσμόπουλου και Β. Τζαμουράνη για την αυριανή διαπαραταξιακή επιτροπή

Με ανακοίνωση που υπογράφουν από κοινού ο επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Καλαμάτα Μπροστά» Βασίλης Κοσμόπουλος και ο επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Πρότυπος Δήμος»Βασίλης Τζαμουράνης εκφράζουν την άποψή τους σχετικά με την αυριανή διαπαραταξιακή επιτροπή, αναφέροντας ότι "θα απέχουν και από αυτή τη συνεδρίαση". 

Ειδικότερα αναφέρουν τα εξής:

"Έχουμε τονίσει ότι ο ρόλος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής δεν είναι η απλή πληροφόρηση (εκτός εκτάκτων περιπτώσεων) των επικεφαλής των παρατάξεων για διάφορα θέματα που αφορούν το δήμο, κάτι άλλωστε που μπορεί κάλλιστα να γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο , αλλά η ανταλλαγή απόψεων για αυτά πριν την εισαγωγή τους για λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή και την επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Για να υπάρξει όμως ανταλλαγή απόψεων απαιτείται εκτός από την ημερήσια διάταξη , εισήγηση από την πλευρά της δημοτικής αρχής , ώστε να είναι εφικτή η προετοιμασία των επικεφαλής των παρατάξεων και τήρηση πρακτικών των συνεδριάσεων.
Όσο δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις αυτές κρίνουμε περιττή την παρουσία μας στην Διαπαραταξιακή Επιτροπή και γι’ αυτό άλλωστε δεν συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις της.

Θεωρούμε ότι η πρόσκληση του κου Δημάρχου για συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής με Θέμα την «Ανάπλαση της Πλατείας Υπαπαντής» με την παρουσία της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας αύριο στις 6.00 το απόγευμα , μία μόλις ώρα πρίν από την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας στα Γιαννιτσάνικα, αλλά και μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να προκαλέσουν την ένταξη του θέματος στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, γίνεται για καθαρά επικοινωνιακούς και προσχηματικούς λόγους. Άλλωστε τι μπορεί να συζητηθεί στο ασφυκτικό διάστημα των τριών τετάρτων για ένα τόσο σοβαρό θέμα ;

Είναι αυτονόητο ότι θα απέχουμε και από αυτή τη συνεδρίαση.

Δηλώνουμε ότι σεβόμαστε και τιμούμε την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κα Ευαγγελία Μηλίτση – Κεχαγιά και προφανώς η απουσία μας από τη Διαπαραταξιακή Επιτροπή δεν συνιστά απαξία προς το πρόσωπό της. Προσδοκούμε μάλιστα στην παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση του εν λόγω θέματος".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2022

Περισσότερο διαβασμένα