Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 10:28

Ο Π. Νίκας για τα έργα της Μεσσηνίας και τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Βίντεο)

Σημαντικές παρεμβάσεις προωθεί στις υποδομές των 5 νομών η περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ στη Μεσσηνία, δίνει βαρύτητα μεταξύ άλλων σε αρδευτικά και οδικά έργα. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καλαμάτα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στάθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων λέγοντας πως "Δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση στην υλοποίηση της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξ αιτίας της απόσυρσης του φακέλου", ενώ για το φυσικό αέριο τόνισε πως η περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την κρατική πολιτική " στηρίζουμε την ΔΕΔΑ, η οποία μπορεί στη συνέχεια να δώσει έργα σε εταιρείες, αλλά τον σχεδιασμό πρέπει να τον κάνει το κράτος”.

Ο κ. Νίκας στάθηκε ιδιαίτερα και στα σοβαρά ζητήματα της υγείας, καλώντας τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, ενώ τόνισε -μιλώντας γενικότερα- την ανάγκη η αυτοδιοίκηση να έχει ρόλο και λόγο γενικότερα στις αποφάσεις στον χώρο της υγείας, τονίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην εκπροσωπείται η περιφέρεια στα Δ.Σ. των νοσοκομείων.

Αναφέρθηκε στα αρχαία της Υπαπαντής λέγοντας πως "τα αρχαία μας ξέρουμε ακριβώς που βρίσκονται. Θα κοιμούνται εκεί και θα έρθει ο κατάλληλος χρόνος για να αναδειχτούν…", συμπληρώνοντας ίσως από την επόμενη ή τη μεθεπόμενη γενιά, ενώ τώρα προέχει να γίνει το έργο της ανάπλασης.

Αναφέρθηκε ακόμα στο τρένο και στην ανάγκη επαναλειτουργίας του.

Δείτε το βίντεο:

Μίλησε για τα έργα που έχουν προγραμματιστεί σχετικά με την ανάδειξη μνημείων γενικά και κυρίως των μοναστηριών που συνδέονται με το 1821, για τη Μεσσηνία μεταξύ άλλων εξέφρασε την υποστήριξη της περιφέρειας στο ιστορικό σωματείο του Μεσσηνιακού, ενώ σημαντική αναφορά έκανε στον ΓΟΕΒ και στα έργα αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν στις υποδομές που έχουν δημιουργηθεί δεκαετίες πριν κι έχουν σημαντικό ρόλο για την αγροτική παραγωγή.

Μίλησε για την ΟΧΕ Ταϋγέτου και τις υποσχέσεις που έχει λάβει, για τον δρόμο προς τη Μάνη και τα έργα των παρακάμψεων που θα ξεκινήσουν με στόχο να μειωθεί η απόσταση από το αεροδρόμιο στην περιοχή, και στάθηκε ειδικά στο νερό, λέγοντας πως η μόνη λύση είναι οι πηγές του Αγίου Φλώρου. Ο δρόμος Μηλέα - Παναγιά Γιάτρισσα τόνισε πως θα γίνει και θα γίνει σύνδεση και με την Άρνα.

Αναφέρθηκε στον δρόμο Μεσσήνη - Λάμπαινα για τον οποίο έχουν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις, μίλησε για το έργο από τη Λάμπαινα προς την Αρχαία Μεσσήνη αλλά και για τον δρόμο που θα ενώσει τα Αρφαρά με τη Λάμπαινα. Αναφορά έκανε ακόμα στο Πολυλίμνιο και στα έργα που έχουν προγραμματιστεί, στο μουσείο της Χώρας, το οποίο επίσης είπε πως θα ολοκληρωθεί, αλλά και σε μια σειρά ακόμα έργων, όπως τα λιμάνια Κυπαρισσίας και Μαράθου.

Διαβάστε αναλυτικά τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Π.Ε. Μεσσηνίας

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα