Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 16:36

Ψηφιοποίηση και ανάδειξη του Παρνασσού και της Οίτης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το πρόγραμμα «Επαυξημένη περιήγηση στον Παρνασσό και στην Οίτη» εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Για το πρόγραμμα ύψους 941.000 ευρώ υπέβαλε πρόταση σύμπραξη εταιριών και ερευνητικών φορέων που αποτελείται από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Α.Σ.Ε.), στον οποίο συμμετέχει ο Δήμος Λαμιέων, το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά», η ΕΛΓΟ «Δήμητρα» (ΙΜΔΟ), η INDIGITAL A.E. και το ΙΕΛ-Πανεπιστήμιο Ξάνθης.

Το πρόγραμμα αφορά στην ψηφιοποίηση της χλωρίδας, των μονοπατιών και του φυσικού περιβάλλοντος του Παρνασσού και της Οίτης και την ανάδειξή τους με σύγχρονες τεχνικές και εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με δήλωσή του ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης επισήμανε πως «μετά την έγκριση του προγράμματος CLLD-LEADER ύψους 5.346.290,60 ευρώ, που υλοποιεί η Αναπτυξιακή μας Εταιρεία στην περιοχή, το πρόγραμμα «Επαυξημένη Περιήγηση στον Παρνασσό και στην Οίτη» θα αναδείξει και θα προβάλλει την ταυτότητα του τόπου μας, μέσω πόρων που θα αναθερμάνουν την τοπική οικονομία και την απασχόληση.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/2018

Περισσότερο διαβασμένα