Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 16:54

Ανανεωμένη και χρηστική η ιστοσελίδα του δήμου Ιωαννιτών

Ένα βήμα πιο κοντά στον ψηφιακό δήμο τα Ιωάννινα, με την ανανεωμένη και εμπλουτισμένη ιστοσελίδα www.ioannina.gr.

Στον ανανεωμένο διαδικτυακό τόπο του δήμου Ιωαννιτών, που είναι φιλικός σε άτομα με ειδικές ανάγκες, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να πλοηγηθεί από το βασικό μενού, το οποίο αποτελείται από τις κύριες ενότητες: «Δημότες», «Επισκέπτες» «e-ΔΗΜΟΣ».

Στην ενότητα «Δημότες» ο επισκέπτης θα βρει πληροφορίες για τη δομή, λειτουργία και δράσεις του δήμου, νέα ανακοινώσεις και πρόγραμμα εκδηλώσεων, πληροφορίες για θέματα καθημερινότητας (Κοινωνική Πολιτική, Πολιτισμός, Εκπαίδευση, Καθαριότητα, Πράσινο, Αδέσποτα ζώα και Κινητικότητα) αλλά και οδηγό του πολίτη με πληροφορίες και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την διεκπεραίωση έκδοσης διαφόρων βεβαιώσεων και πιστοποιητικών.

Στην ενότητα «Επισκέπτες» παρέχονται πληροφορίες για σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, στοιχεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και ενημέρωση για το πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου.

Στην νέα ενότητα «e-ΔΗΜΟΣ» εγκαινιάζονται νέες μορφές επικοινωνίας, υπηρεσίες και εφαρμογές για τον πολίτη με τις υποενότητες «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση», «Ανοιχτά δεδομένα» και «Ηλεκτρονικές υπηρεσίες». Στην παρούσα φάση το σύστημα των "ηλεκτρονικών υπηρεσιών" περιλαμβάνει τις εξής λειτουργίες:

  1. «Νοιάζομαι για το Δήμο μου»: Υποβολή αιτήματος / αναφοράς προβλήματος μέσω ηλεκτρονικής φόρμας, όπου θα αποτελεί μια επίσημη αίτηση προς τον Δήμο και θα δρομολογείται αρμοδίως στο τμήμα το οποίο θα αναλάβει να την διεκπεραιώσει.
  2. «Τα έργα του Δήμου»: ο δημότης έχει πλέον τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την ακριβή εξέλιξη και τοποθεσία όλων των τεχνικών έργων που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται.
  3. «Δημόσια διαβούλευση»: μέσω δικτυακής πλατφόρμας, θα παρέχεται η δυνατότητα διαλόγου με τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους φορείς για σημαντικά θέματα της πόλης.
  4. «Έκδοση Ηλεκτρονικού Αριθμού Προτεραιότητας για εξυπηρέτηση στο ΚΕΠ 0322 του Δήμου Ιωαννιτών»
  5. «Πλατφόρμα Ενημέρωσης Πολιτών για τις Μετακινήσεις»

Στην προσπάθεια ανάδειξης της περιοχής και προβολής των δραστηριοτήτων / εκδηλώσεων που προγραμματίζονται, δημιουργείται ένα νέο κανάλι επικοινωνίας, μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι:

  • θα αποστέλλουν τις φωτογραφίες τους, εκ των οποίων οι πιο δημοφιλείς θα αναρτώνται στο site.
  • θα στέλνουν γραπτό και οπτικοακουστικό υλικό κάθε δράσης κάθε πρωτοβουλίας, που αφορά σε πολιτιστικές και όχι μόνο εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας δήλωσε:

«Έγινε μια πολύ σοβαρή δουλειά με βασικό στόχο η ιστοσελίδα του Δήμου να γίνει πιο φιλική και χρηστική για τους πολίτες. Να γίνει η επικοινωνία μας πιο αμφίδρομη. Αυτό όμως σημαίνει ότι αυξάνονται και οι απαιτήσεις για τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου οι οποίοι πρέπει πλέον να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα στα αιτήματα των πολιτών. Κάθε τέτοιο εργαλείο φυσικά είναι δυναμικό, γι' αυτό επιζητούμε τις προτάσεις των πολιτών για να υπάρξουν και νέες βελτιώσεις, όπου απαιτηθούν. Είναι το πρώτο βήμα για την μετάβαση στον ψηφιακό Δήμο».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της νέας ιστοσελίδας ο αντιδήμαρχος προγραμματισμού και ανάπτυξης Θανάσης Μανταλόβας, παρουσίασε την εφαρμογή «Νοιάζομαι για τον Δήμο μου», όπου οι πολίτες θα υποβάλουν τα αιτήματά τους μέσω ηλεκτρονικής φόρμας, ενώ θα είναι σύντομα διαθέσιμη και σε mobile εφαρμογή για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την υπηρεσία «Τα έργα του Δήμου» όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ενημερώνεται για τα έργα που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα