Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 15:38

Έργα υποδομής και ανάπτυξης στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Έργα υποδομής και ανάπτυξης στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Θέματα ανάπτυξης που αφορούν υποδομές, οδικά δίκτυα και αθλητικές εγκαταστάσεις στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου συζητήθηκαν στην χθεσινή συνάντηση του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του δημάρχου Οροπεδίου Γιάννη Στεφανάκη.

Ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε ότι η περιφέρεια εντός του 2018 θα χρηματοδοτήσει το έργο για τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού γηπέδου που βρίσκεται στην περιοχή «Κουδουμαλιά» στην τοπική κοινότητα Αβρακόντε. Επίσης θα χρηματοδοτήσει το έργο συντήρησης του οδικού δικτύου από Κερά (Ηράκλειο) έως Οροπέδιο Λασιθίου ενώ εντάσσεται το επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου στο πρόγραμμα της περιφέρειας «Επεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο των ΠΕ της Περιφέρειας Κρήτης» όπου προβλέπονται και νέες ασφαλτοστρώσεις.

Ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου ενημέρωσε επίσης για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος από την έλλειψη προσωπικού, θέμα για οποίο ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα μέσω του αρμόδιου υπουργείου για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον δήμο.

Τέλος, ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και περιφέρεια Κρήτης θα εισηγηθούν την ένταξη των «Δικταίων Αγώνων» στο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι Οροπεδίου Γιώργος Στρατάκης και Ευαγγελία Ορφανού, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βαγγέλης Σιγανός, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Ξένιος Ζεύς» Γιάννης Μανωλόπουλος και ο γραμματέας του συλλόγου Μανόλης Χρονάκης.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022