Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 11:21

Θαν. Πετράκος: Προτάσεις για τους αγροτικούς δρόμους και την άδρευση Φιλιατρών

Ο επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο προτάσεις για την βελτίωση των αγροτικών δρόμων καθώς και για την ανάγκη να γίνει χρηματοδότηση των χρεών παρελθόντων ετών των Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού και ζήτησε τις απαντήσεις της Περιφερειακής Αρχής για τα δυο αυτά προβλήματα τα οποία είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Οι προτάσεις του αναφέρουν:
1) "Για τη βελτίωση αγροτικών δρόμων
Τονίζουμε ότι η Περιφέρεια εχει μια μεγάλη ευκαιρία χωρίς μεγάλο κόστος να συμβάλει στη βελτίωση των αγροτικών δρόμων.
Αυτό μπορει να γίνει διότι στις 13/8/2018 η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με απόσπασμα πράξεως 34/2018 και αριθμό απόφασης 2070 (ΑΔΑ ΨΜΦΡ7Λ1-ΚΞ2) αποδέχθηκε ομόφωνα την πρόταση δωρεάς της εταιρείας «ΛΑΡΣΙΝΟΣ ΑΕ (ΛΑΤΟΜΕΙΑ – ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ), στη μνήμη του εκλιπόντος ιδρυτή της, ύψους 100.000 τόνων 3Α διαλογέα προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Λατομείο Φιλιατρών.
Τονίζουμε ότι με την σημαντική αυτή ποσότητα μπορούν να βελτιωθούν τουλάχιστον 130 χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων.
Με δεδομένο ότι αυτή η σημαντική δωρεά δεν έχεα αξιοποιηθεί ζητάμε να μας απαντήσει ο Περιφερειάρχης αν:
Έχει σκοπό να αξιοποιήσει αυτή τη σημαντική δωρεά για την κατασκευή και βελτίωση των αγροτικών δρόμων; Και βέβαια προτείνουμε να παραληφθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η σημαντική αυτή ποσότητα και με ευθύνη της Περιφέρειας και των υπηρεσιών της να αξιοποιηθεί για την επισκευή των αγροτικών δρόμων με προτεραιότητα φυσικά στους αγροτικούς δρόμους του δήμου Τριφυλίας, αφού το εν λόγω λατομείο βρίσκεται εντός των ορίων του.
2) Για το αίτημα της προσωρινής διοικούσας επιτροπής κρατικών γεωτρήσεων Φιλιατρών - Εξοχικού για χρηματοδότηση
Ζητάμε από τον Περιφερειάρχη, να απαντήσει αν αποδέχεται το αίτημα της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής Κρατικών Γεωτρήσεων Φιλιατρών – Εξοχικού με ΑΡ. ΠΡ. 27/3-7-2020 για χρηματοδότηση των χρεών παρελθόντων ετών συνολικού ποσού 41.384 ευρώ ώστε να αποτραπεί η άρση της εκπροσώπησης να μην διακοπεί η ηλεκτροδότηση από τη ΔΕΗ και ξεραθούν οι καλλιέργειες των πρωτοπόρων αγροτών.
Με δεδομένο μάλιστα ότι 3 από τις 4 γεωτρήσεις για τις οποίες υπάρχει το μεγαλύτερο χρέος, δεν λειτουργούν λόγω βλάβης εδώ και αρκετό καιρό. Συνεπώς, η προσωρινή διοικούσα επιτροπή δεν μπορεί να έχει έσοδα από αυτές.
Και επιπλέον η Περιφέρεια έχει δεσμευτεί ότι θα επιδιορθωθούν οι βλάβες, ώστε να
αποκατασταθεί η λειτουργία τους".

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα