Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018 09:58

Περισσότεροι «οικιακοί» κάδοι στον δήμο Σερρών

Ο Δήμος Σερρών τοποθέτησε 450 κάδους σύμμεικτων απορριμμάτων σε μονοκατοικίες των Σερρών, συνεχίζοντας την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος.

Στόχος του προγράμματος που εφαρμόζει η υπηρεσία καθαριότητας, είναι η απομάκρυνση των μεγάλων κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων από τους δρόμους για τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας του Δήμου αλλά και η μείωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων με αποτέλεσμα τη μείωση των δαπανών που θα προκύψει από την εξοικονόμηση καυσίμων και εργατοωρών.

Μετά την τοποθέτηση μικρών κάδων σε μονοκατοικίες των περιοχών Αγίου Παντελεήμονα και Κατακονόζι, ήρθε η σειρά των περιοχών Καλλιθέα και Αγία Παρασκευή, με 450 κάδους.

Στη διανομή παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Παντελής Χράπας.

Ο τομέας καθαριότητας του δήμου Σερρών από το έτος 2015 ξεκίνησε την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος με την τοποθέτηση μικρών κάδων σύμμεικτων απορριμμάτων σε πυκνοδομημένες και δύσβατες ορεινές γειτονιές με μονοκατοικίες. Οι κάτοικοι των μονοκατοικιών αυτών των περιοχών βγάζουν έξω από τις αυλές τους, μία φορά την εβδομάδα τους μικρούς αυτούς κάδους, με αποτέλεσμα τα απορριμματοφόρα του Δήμου να περνάνε από τις γειτονιές αυτές μία φορά την εβδομάδα και όχι δύο φορές. Η μείωση των δρομολογίων των απορριμματοφόρων επιφέρει εξοικονόμηση χρημάτων στο δήμο, αλλά και βελτίωση της αισθητικής εικόνας του, διότι στους δρόμους των περιοχών αυτών δεν υπάρχουν οι μεγάλοι πράσινοι κάδοι.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα