Κυριακή, 24 Μαϊος 2020 10:43

Πρόταση ένταξης προ Η.Δ. στην συνάντηση Νίκα-Καραμανλή από τον Θανάση Πετράκο

Με αφορμή την διαφαινόμενη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για τα έργα στο "Καλαμάτα-Ριζόμυλος", ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου, Θανάσης Πετράκος, έστειλε επιστολή και ζήτησε να ενταχθεί προ Η.Δ. τα μεγάλα οδικά έργα Καλαμάτα - Μεθώνη και Καλό Νερό-Τσακώνα.

Στην επιστολή του αναφέρει:
"Από τα Μ.Μ.Ε. πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Περιφερειάρχης έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Μαΐου στην οποία σύμφωνα και με ρεπορτάζ «θα συζητηθούν όλα τα μεγάλα έργα υποδομών της Περιφέρειας και φυσικά οι εξελίξεις για το Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη και Καλό Νερό – Τσακώνα».
Με δεδομένο ότι η συνάντηση αυτή είναι πολύ σημαντική και επιπλέον το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου έχει πάρει και για τα δυο αυτά σημαντικά οδικά έργα συγκεκριμένες αποφάσεις, τις οποίες όμως δεν έχει υπερψηφίσει η παράταξη του κ. Περιφερειάρχη, προτείνουμε να ενταχθεί προ Η.Δ. και να γίνει συζήτηση στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥΠ την Τετάρτη 27 Μαΐου το θέμα: «Ενημέρωση και επαναβεβαίωση των αποφάσεων του ΠΕΣΥΠ για τα μεγάλα οδικά έργα Καλαμάτα- Μεθώνη και Καλό Νερό – Τσακώνα», διότι κατά τη γνώμη μας το πρέπον και θεσμικά και δημοκρατικά ορθόν είναι ο κ. Περιφερειάρχης να εκφράσει στη συνάντηση τις θέσεις και αποφάσεις του
Περιφερειακού Συμβουλίου .
Υπενθυμίζουμε συνοπτικά ότι το ΠΕΣΥΠ έχει αποφασίσει:
1.Για το Καλό Νερό – Τσακώνα :Να προχωρήσει άμεσα η ολοκλήρωση- επικαιροποίηση των μελετών ,να κηρυχτούν οι απαλλοτριώσεις και να δημοπρατηθεί ως Δημόσιο έργο χωρίς διόδια από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους ( νέο ΕΣΠΑ) .
2. Για το Καλαμάτα –Πύλος – Μεθώνη: Να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις η διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου με βάση το σχέδιο των κ. Σπρίτζη- Δέδε ώστε να κατασκευαστεί ο δρόμος χωρίς διόδια .
Συνεπώς πέραν των άλλων δεν πρέπει να θέσει ο κ. Περιφερειάρχης στη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή τη προσωπική του πρόταση, να συμβάλει χρηματοδοτικά η Περιφέρεια από το ΠΕΠ με το ποσό των 40 εκατ. ευρώ."

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα