Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 16:35

Μειωμένο τιμολόγιο για το ρεύμα ζητά ο δήμος Σπάρτης

Eιδικό (μειωμένο) τιμολόγιο για το οικιακό ρεύμα και στον δήμο Σπάρτης ζητά o δήμαρχος Ευάγγελος Βαλιώτης με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γεώργιο Σταθάκη.

Ο κ. Βαλιώτης στην επιστολή του, την οποία κοινοποίησε και στους βουλευτές Λακωνίας, αναφέρει τα εξής:

«Με την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις «ενεργειακές κοινότητες» και την εισαγωγή ειδικού (μειωμένου) τιμολογίου για το ηλεκτρικό ρεύμα στα νοικοκυριά του Δήμου Μεγαλόπολης δίνεται πραγματικά μια ανάσα στους κατοίκους της, που συνεισφέρουν στον εξηλεκτρισμό και την ενεργειακή πολιτική του τόπου και ταυτόχρονα επιβαρύνονται καθημερινά από την λειτουργία των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων σε όλους τους τομείς της ζωής τους.

Όμως κανένας θεσμικός παράγοντας ή ακόμα και οποιοσδήποτε συνειδητοποιημένος πολίτης, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι ο Δήμος Σπάρτης, που γειτνιάζει άμεσα με την λιγνιτική μονάδα της Μεγαλόπολης και επιβαρύνεται από την λειτουργία της, πρέπει να συμπεριληφθεί στο μέτρο του ειδικού (μειωμένου) τιμολογίου για το οικιακό ρεύμα.

Αν ο Δήμος Σπάρτης εξαιρεθεί από την συγκεκριμένη ρύθμιση θα αποτελεί κατάφορη αδικία σε βάρος των κατοίκων του Δήμου μας και άνιση μεταχείριση των πολιτών.

Γι΄ αυτό, το ειδικό (μειωμένο) οικιακό τιμολόγιο ρεύματος πρέπει να ισχύσει για το σύνολο των κατοίκων του Δήμου Σπάρτης, όπως ισχύει και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών). Το δικαιούται δηλαδή το σύνολο της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Επειδή λοιπόν συντελείται τεράστια αδικία από την ψήφιση της κατατεθείσας νομοθετικής ρύθμισης, στους κατοίκους του Δήμου Σπάρτης που όχι απλά το δικαιούνται, αλλά το στερούνται εδώ και χρόνια, ζητάμε με νέα νομοθετική ρύθμιση, την άρση της άδικης απόφασης, και την ένταξη του Δήμου Σπάρτης στην παραπάνω ενίσχυση και την περαιτέρω επέκταση της προβλεπόμενης έκπτωσης και σε επαγγελματικά τιμολόγια.»

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ANTHOKOMIKH 2024

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα