Τετάρτη, 01 Μαϊος 2019 20:47

Μεγάλη συμμετοχή στον Αγώνα Δρόμου - Πεζοπορίας “Κλεόμαντις ο Κλειτόριος”, στην Κλειτορία

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε ο Αγώνας Δρόμου – Πεζοπορίας “Κλεόμαντις ο Κλειτόριος” που συνδιοργάνωσαν οι Συλλόγοι ΕΟΣ Κλειτορίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειτορίας και το Κέντρο Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Καλαβρύτων, προς τιμήν του Αρχαίου Κλείτορα και του Ολυμπιονίκη Κλεόμαντι του Κλειτόριου. Ο αγώνας “Τρέχουμε όλοι για τον Αρχαίο Κλείτορα”, έγινε τη Δευτέρα, 29 Απριλίου, στην Κλειτορία.

Οι συμμετοχές, στον αγώνα δρόμου και στην Πεζοπορία, νεότερων και μεγαλύτερων, από την Κλειτορία και απ’ όλη τη χώρα, προσέγγισαν συνολικά τους 150 περίπου, αριθμός που δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για την επόμενη διοργάνωση, στην περιοχή.
“Στόχος της εκδήλωσης, ήταν, το να περπατήσουμε στα μονοπάτια των προγόνων μας μέσα από μια διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που θα «ξαναζωντανέψει» στις καρδιές μας, τις μνήμες της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής του Αρχαίου Κλέιτορα, καθώς και η επαφή των συμμετεχόντων με τη φύση και τον αθλητισμό”.
Η όλη διοργάνωση του Αγώνα δρόμου – Πεζοπορίας, που έγινε για πρώτη φορά, ήταν άψογη και υποδειγματική με πολλούς κατοίκους της Κλειτορίας να συμμετέχουν σ’ αυτόν, μαζί με μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Κλειτορίας και άλλους δρομείς, από άλλα μέρη.
Μετά το πέρας του Αγώνα, στην κεντρική πλατεία της Κλειτορίας, απονεμήθηκαν στους δρομείς που συμμετείχαν και κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις τιμητικά έπαθλα και στεφάνια ελιάς, καθώς και έπαινοι σε όλους τους συμμετέχοντες.
Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, που παρευρέθηκε στον τερματισμό του Αγώνα και επέδωσε έπαθλα, δήλωσε: “Εκφράζω τα συγχαρητήριά μου, σε όλους τους δρομείς, νεότερους και μεγαλύτερους, που συμμετείχαν σ’ αυτόν τον Αγώνα Δρόμου – Πεζοπορίας που φέρει το όνομα του ολυμπιονίκη Κλεόμαντι του Κλειτόριου και έγινε στην περιοχή της όμορφης Κλειτορίας καθώς και στους συνδιοργανωτές, Συλλόγους ΕΟΣ Κλειτορίας, Πολιτιστικό Σύλλογο Κλειτορίας, το κέντρο Παιδιού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου μας και στον Παναγιώτη Παπαθανασίου και στους συμπολίτες μας εκπροσώπους και μέλη ανωτέρω φορέων, που δούλεψαν για την επιτυχία αυτού του αγώνα.
Ο αγώνας αυτός, είχε μεγάλη επιτυχία και είναι μόνο η αρχή και μάλιστα η καλή αρχή. Η επόμενη διοργάνωση, είμαι βέβαιος, ότι θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Εύχομαι στους διοργανωτές υγεία και δύναμη, για να διοργανώνουν τέτοιους αγώνες”.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα