Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 14:32

3ος αγώνας δρόμου ειρήνης "Γρηγόρης Λαμπράκης" στην Τρίπολη

3ος αγώνας δρόμου ειρήνης "Γρηγόρης Λαμπράκης" στην Τρίπολη

Οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου, οργανώνουν αγώνα δρόμου προς τιμή του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο αγώνας δρόμου θα πραγματοποιηθεί στη γενέτειρα του, Τρίπολη (Κερασίτσα) στα πλαίσια των ετήσιων αγωνιστικών εκδηλώσεων της ΕΕΔΥΕ και των Επιτροπών Ειρήνης της Πελοποννήσου, την Κυριακή, 9 Ιουνίου, στις 6.15 μ.μ.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Ιούνη στην Τρίπολη. Η εκκίνηση θα γίνει στις 6.15 από το πάρκο των αλύγιστων (πλησίον φυλακών Τρίπολης) στον Άγιο Αθανάσιο. Μια ώρα πριν οι Αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο εκκίνησης για να παραλάβουν τον αριθμό τους. Για το σκοπό αυτό θα ξεκινήσουν λεωφορεία από την πλατεία Αγ Βασιλείου στις 5.00 το απόγευμα.

Μετά την εκκίνηση οι αθλητές θα κατευθυνθούν στους δρόμους: Ερυθρού Σταυρού, πλ. Ανεξαρτησίας, Εθνομαρτύρων, πλ. Αγ. Βασιλείου, Γεωργίου Ά, πλ. Κολοκοτρώνη, Γρηγόρη Λαμπράκη, Παλιά Εθνική οδό Τρίπολης—Σπάρτης όπου στο χωριό Κερασίτσα στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη θα γίνει αλλαγή κατεύθυνσης προς το χωριό Στάδιο και από κει μέσω του δρόμου Τρίπολης -΄Αστρους από το χωριό Αγ. Σώστης  θα κινηθούν προς Τρίπολη. Στην επιστροφή μέσα στην Τρίπολη θα κατευθυνθούν προς τις οδούς: Γρηγορίου Λαμπράκη, πλ. Κολοκοτρώνη, Γεωργίου Ά, πλ. Αγ. Βασιλείου, Τάσου Σεχιώτη, πλ. Πετρινού (τερματισμός).

Σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά και ισοτονικό θα υπάρχουν ανά 4  χιλιόμετρα.
Στον Τερματισμό θα υπάρχουν νερά, χυμοί, σάντουιτς και γλυκά για τους συμμετέχοντες.

Όλοι όσοι τερματίσουν, θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτοι άνδρες και γυναίκες της γενικής σειράς. Δηλώσεις  συμμετοχής στο https://goo.gl/forms/Q93MbYOxCy5uj5g22 (εναλλακτικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) έως Τρίτη 4 Ιούνη 2019.

Μετά από απαίτηση πολλών φίλων δρομέων από την Αττική, η οργανωτική επιτροπή θα δρομολογήσει Λεωφορείο από Αθήνα εφόσον βέβαια συμπληρωθεί ο ανάλογος αριθμός συμμετοχών. Η ώρα αναχώρησης θα είναι η 2μ.μ. την ημέρα του αγώνα από την πλατεία Καραϊσκάκη, στάση Μετρό Μεταξουργείο, μπροστά στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΥ (κόστος συμμετοχής 10 ευρώ)..

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο  6973210954 (υπόψη Γιαννόπουλου Ανδρέα).

Δείτε το βίντεο της  διαδρομής
{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=LyVQJcj8NmQ&feature=youtu.be}

Στον  αγώνα, έχουν δικαίωμα συμμετοχής, όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο ηλικιακό έτος και έχουν υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.
Οι συμμετέχοντες συννενουν να χρησιμοποιηθεί το οπτικοακουστικό υλικό του αγώνα, καθώς και των βραβεύσεων, από τους διοργανωτές.

Λίγα λόγια για τον Γρηγόρη Λαμπράκη:
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ήταν γιατρός, πρωταθλητής στίβου(Βαλκανιονίκης),  αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και βουλευτής της ΕΔΑ.
Στις 21 Απρίλη 1963 πραγματοποιήθηκε η 1η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης.  η οποία ξεκίνησε παρά την κρατική απαγόρευση, με  χιλιάδες οδοιπόρους.
Στη διάρκειά της έγιναν εκατοντάδες συλλήψεις και προπηλακισμοί με δεκάδες τραυματίες.
Ο Γρηγόρης Λαμπράκης με μερικούς άλλους αγωνιστές ολοκλήρωσαν την πορεία, ενώ ένα μήνα μετά, στη Θεσσαλονίκη στις 27 Μαΐου 1963, δολοφονήθηκε από παρακρατικούς μηχανισμούς με τη στήριξη και την ανοχή του κράτους.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022