Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 14:22

Ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ KDC Ακροβατικών Τεχνών στην Καλαμάτα

Άλλο ένα Διεθνές Φεστιβάλ «πρόκλησης και καινοτομίας» με φιλανθρωπικό σκοπό στην πόλη της Καλαμάτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Dance Challenge έλαβε τέλος με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 στο κλειστό γήπεδο παραλίας Καλαμάτας.

Το Φεστιβάλ KDC Ακροβατικών Τεχνών, μέσα από τη Διεθνή πολιτιστική ανταλλαγή με το δίκτυο της  Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματικών σχολών τσίρκου, κατάφερε να προβάλλει την τέχνη αυτή στην Ελλάδα, σε μια χώρα όπου οι ακροβατικές τέχνες δεν αναγνωρίζονται ακόμη ως καλλιτεχνική μορφή πολιτισμού.
Με ενέργεια και διάθεση στα ύψη, το Φεστιβάλ φιλοξένησε αθλήτριες και αθλητές, σε πολλαπλές εναέριες κατηγορίες από 15 καλλιτεχνικά εκπαιδευτήρια εναέριων τεχνών, με 8 ελληνικές πόλεις συμμετοχής και 3 χώρες. Μια γιορτή χαράς, με κοινωνικό σκοπό, που βοήθησε όλους τους συμμετέχοντες όλων των ηλικιών να πετύχουν τους στόχους τους αγωνιστικούς, ερασιτεχνικούς, επαγγελματικούς και προσωπικούς και ανέδειξε το ταλέντο νέων παιδιών και από την πόλη της Καλαμάτας, ενώ επιβράβευσε το έργο των εκπαιδευτών και την αφοσίωση των γονέων. Παράλληλα ενισχύθηκε με αγάπη ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Νομού Μεσσηνίας «Η Υπομονή» , τόσο από τα μέλη μας, αλλά και μέσω της οικονομικής στήριξης του κοινού έναντι εισόδου.
Στόχος του Συλλόγου Kalamata Dance Challenge παραμένει η προαγωγή, προώθηση και αναβάθμιση του Χορού, ως μορφή τέχνης, αθλητισμού, πολιτισμού και έκφρασης, προσδίδοντας  "νέα πρωτοποριακά δεδομένα" και νέες ευκαιρίες και προκλήσεις στο κοινό της Καλαμάτας, προωθώντας και προβάλλοντας στο μέγιστο την Καλαμάτα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα