Τετάρτη, 10 Μαϊος 2023 08:21

Αγώνας ορεινού τρεξίματος στη Βαμβακού Λακωνίας

Αγώνας ορεινού τρεξίματος στη Βαμβακού Λακωνίας

Αγώνας ορεινού τρεξίματος στη Βαμβακού Λακωνίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Ιουνίου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 4/6/2023 στον ακόλουθο σύνδεσμο :www.vamvakourevival.org/vmr-2023/Τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη μέρους των εξόδων της ομάδας ρομποτικής «Northside» του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό «FIRST® LEGO® League Asia Pacific Open Championship» Η πρόσκληση αφορά όλους όσους αγαπούν το βουνό και το ορεινό τοπίο, εντυπωσιάζονται με τις αναβάσεις και τις καταβάσεις, λατρεύουν το τρέξιμο και πόσο μάλλον σε χωμάτινους δρόμους και καταπράσινα μονοπάτια. Ο αγώνας ορεινού τρεξίματος Vamvakou Mountain Run 2023 αποτελεί έναν μοναδικό αγώνα ορεινού τρεξίματος, που θα λάβει χώρα την Κυριακή 11 Ιουνίου στις πλαγιές του Λακωνικού Πάρνωνα και πέριξ της Βαμβακούς Λακωνίας. Η αθλητική διοργάνωση πραγματοποιείται για τρίτη φορά από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού, που υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).
Οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν φαράγγια, δασικούς δρόμους και πεζοπορικά μονοπάτια, ξεκινώντας από τα 950μ. υψόμετρο και φτάνοντας ως τα 1.600μ., σε ένα ειδυλλιακό ορεινό τοπίο με εναλλαγές στη διαδρομή μας! Η διοργάνωση Vamvakou Mountain Run περιλαμβάνει δύο διαδρομές: α) των 28 χιλιομέτρων και β) των 7 χιλιομέτρων. Ο αγώνας δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, ωστόσο θα υπάρξει επίσημη ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους. Οι αθλητές θα κινηθούν στα μονοπάτια της Βαμβακούς και θα τερματίσουν εντός του χωριού. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής και η ενθάρρυνση της συμμετοχής σε δραστηριότητες και δρώμενα μέσα στη φύση, με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα καταπράσινα μονοπάτια του Πάρνωνα και να ζήσουν την εμπειρία της Βαμβακούς.
Ο αγώνας έχει συμβολική συμμετοχή της τάξης των 5 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί για την κάλυψη μέρους των εξόδων του ταξιδιού της ομάδας ρομποτικής «Northside» του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό «FIRST® LEGO® League Asia Pacific Open Championship», ο οποίος θα διεξαχθεί στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, 30/06-02/07/2023. Ελάτε να τρέξουμε, για να φτάσουν οι νέοι του τόπου μας πιο ψηλά και να ανοίξουν τα φτερά τους ως την Αυστραλία!
Κατά τη διάρκεια της 11ης Ιουνίου, αλλά και την προηγούμενη ημέρα θα υλοποιούνται στο σχολείο του χωριού δραστηριότητες για παιδιά και όλη την οικογένεια. Για το αναλυτικό πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου επισκεφθείτε το www.vamvakourevival.org

Vamvakou Mountain Run 2023 στις 11/06/2023

Συμβολική συμμετοχή: 5 ευρώ

Διοργάνωση: Vamvakou Revival

Διοργανωτική επίβλεψη: Ιωάννης Δημόπουλος

Αποκλειστική δωρεά: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Οι αιτήσεις συμμετοχής άνοιξαν και θα διαρκέσουν έως τις 04/06!

Περισσότερα στο www.vamvakourevival.org/vmr-2023/

DIEK ARKADIA 2

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022