Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022 17:23

Γιώργος Κεχαγιάς: Ο πρωταθλητής οδηγός WRC αγώνων στην Ελλάδα

Ο Γεώργιος Κεχαγιάς είναι ο Έλληνας πρωταθλητής του 2ου World Rally Championship, ενώ στο Rally Acropolis το 2021 εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο και αναδείχθηκε 4ος στην κατηγορία του.

Ο Γιώργος Κεχαγιάς, γεννηθείς το 85’ στον Ασπρόπυργο ασχολείται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.  Από μικρή ηλικία ήταν εξοικειωμένος με τους αγώνες αυτοκινήτων, αφού αποτελεί οικογενειακό σπορ, ομολογεί. Το 1992 ο θείος του Κεχαγιάς ξεκίνησε  να τρέχει σε αγώνες, όταν και ο ίδιος ήταν 6-7 ετών και άρχισε να του αναπτύσσεται το μικρόβιο. Ο ίδιος μας λέει ότι το 2004 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με αγώνες αυτοκινήτων αλλά για χόμπι. «Άρχισα να κατεβαίνω σε αγώνες ανάβασης και αγώνες ταχύτητας» αναφέρει.

Το 2014 είχε κατέβει σε πρωταθλήματα σε αναβάσεις κατηγορίας γενικής Ε και συνέχισε σε διάφορα ράλι, όπως το Παλλάδιο Ασφάλτου. Το 2018 συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα χώματος ράλι (Australian Rally Championship) γενικής κατηγορίας με ένα Mitsubishi Evo 9, λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση.

Το 2019 στο WRC2 αναδείχθηκε πρωταθλητής με ένα Ford Fiesta R5. Το 2021 έτρεξαν με ένα Skoda Sabia Evo Pro 5 και νέο χορηγό, ωστόσο εξαιτίας κάποιων δυσκολιών και μίας τούμπας στο Rally Acropolis στερήθηκε την πρωτιά. Το 2021 ουσιαστικά «μπήκαμε στον πρώτο αγώνα WRC 3 (3ο world rally championship) και αναδειχθήκαμε πρώτοι από τους Έλληνες και 4η στην κατηγορία μας».

Φέτος ξεκίνησε να ασχολείται και επαγγελματικά ως οδηγός ράλι σε team χρηματοοικονομικής εταιρείας, αφού ήταν η πρώτη φορά που δεν έβαλε χρήματα από την τσέπη του, όπως γινόταν συνήθως.

«Η On Sale είναι χρηματοοικονομική εταιρεία, που έκανε την On Sale Rally team και σε ελληνικό επίπεδο ήταν ικανοποιητική η βοήθεια και η συντονισμένη προσπάθειά της» μας λέει.

Η εμπειρία του στο Rally Ακρόπολης την περιγράφει ως μία από τις πιο ωραίες εμπειρίες, ενώ ξεχωριστή θέση έχει στη καρδιά του και το Athens Stage, όπου ξεκινώντας εμπρός από το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και, στρίβοντας διαδοχικά αριστερά, τερμάτισαν επί της οδού Γεωργίου Α΄, έχοντας κυκλώσει την Πλατεία Συντάγματος.

Στο ερώτημα τι είναι γι’ αυτόν οι αγώνες δρόμου, μας απαντά πως αγαπά την αδρεναλίνη, του αρέσει ο κίνδυνος και το χαρακτηρίζει τέχνη. Παρόλη την επικινδυνότητα, παραμένει ένα χόμπι που δε σκέφτεται να εγκαταλείψει. Μας διηγείται και τον τελευταίο αγώνα 140 χιλιόμετρων, κατά τον οποίο έπεσε στο γκρεμό, αλλά λόγω της επένδυσης στην ασφάλεια δεν είχε μεγάλες συνέπειες.  

«Μελλοντικά θα ήθελα να συνεχίζω αυτό που κάνω σε χωμάτινο επίπεδο και να γίνομαι καλύτερος» λέει κλείνοντας τη συζήτηση.

K.X.

Προσοχή!!! Η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρεται στην καταχώρηση ως πηγή η eforigi.gr με ενεργό σύνδεσμο.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα