Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 13:58

Ξεκινούν αύριο τα Παπαφλέσσεια στην Καλαμάτα

Ξεκινούν αύριο τα Παπαφλέσσεια στην Καλαμάτα

Αύριο 29 Ιουλίου 2020 θα διεξαχθούν τα Παπαφλέσσεια 2020 στην Καλαμάτα, η κορυφαία διοργάνωση στίβου στην πόλη και μία από τις ιστορικότερες σε όλη την Ελλάδα. 

Τα Παπαφλέσσεια θα πραγματοποιηθούν για ακόμα μια φορά υπό την επιμέλεια του Μεσσηνιακού Γ. Σ. σε συνεργασία με τον δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον ΣΕΓΑΣ και υπό την αιγίδα του υφυπουργείου Αθλητισμού με όλα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που έχει θεσπίσει η Ομοσπονδία, λόγω του κορονοϊού.

Λόγω της πανδημίας και των μέτρων προστασίας οι αγώνες φέτος θα διεξαχθουν μόνο με Έλληνες και Κυπρίους αθλητές – ιες.

Οι φετινοί αγώνες, στους οποίους θα συμμετάσχουν περίπου 120 με 130 αθλητές, θα διαφέρουν από αυτούς των προηγούμενων ετών, αποτέλεσμα της διαφορετικότητας που κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα της ζωής, τους τελευταίους μήνες καθώς αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των συμμετεχόντων. Για τον λόγο αυτόν θα πραγματοποιηθούν χωρίς κοινό, ενώ όποιος επιθυμεί να τους παρακολουθήσει θα υπάρχει η δυνατότητα καθώς οι αγώνες θα μεταδοθούν σε live streaming.

Ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα Παπαφλέσσεια είναι πλέον θεσμός για την πόλη, ενώ για τον Μεσσηνιακό είπε ότι αποτελεί εγγυητικό παράγοντα για τη διοργάνωση.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, μίλησε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης οι οποίες, όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε, έχουν αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια και με την Καλαμάτα να αποτελεί μία ιδανική πόλη για τον αθλητισμό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλος είπε ότι Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει διαρκώς ανάλογες εκδηλώσεις και σίγουρα τα Παπαφλέσσεια είναι μεταξύ αυτών.

Ο πρωταθλητής του στίβου Κώστας Δουβαλίδης αναφέρθηκε στη διοργάνωση, την οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντική για την πόλη ενώ δεν παρέλειψε να πει πόσο χαρούμενος είναι που βρίσκεται εδώ.

Ο Δημήτρης Πουλόπουλος μέλος του ΜΓΣ και του ΣΕΓΑΣ, αφού ευχαρίστησε όλους καθώς και τους εθελοντές, ανέφερε ότι οι αγώνες θα είναι επιτυχημένοι από κάθε πλευρά. 

Τα Αγωνίσματα θα ειναι:

Άνδρες :100μ, 200μ ,800μ ,400μ μετ´ εμποδίων
Γυναίκες :100μ, 200μ, 400μ, 800μ, 100, Μήκος

Μεταξύ των αθλητών που έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή ειναι οι Σπανουδάκη, Τριβυζάς, Κολοκυθά, Καρύδη, Καρκαλάτου, Δουβαλίδης κ.α.

 

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022