Σάββατο, 30 Μαϊος 2020 10:57

Αυξάνονται οι εκπρόσωποι της Μεσσηνίας στις εθνικές κατηγορίες των ομαδικών αθλημάτων

Μεγαλύτερη δύναμη αποκτά σιγά σιγά η Μεσσηνία στις εθνικές κατηγορίες των Πανελληνίων πρωταθλημάτων στα ομαδικά αθλήματα.

Με την διακοπή όλων των πρωταθλημάτων και τα νέα δεδομένα που έφερε ο κορονοϊός στον αθλητισμό, τα πράγματα φαίνεται πως λειτούργησαν πολύ καλά για τις ομάδες της Μεσσηνίας.

Τέσσερις εκπρόσωποι στο ποδόσφαιρο
Ξεκινώντας από το ποδόσφαιρο, θα υπάρξουν τέσσερις εκπρόσωποι στις εθνικές κατηγορίες.
Η Καλαμάτα, παρ' ότι βρισκόταν σε δύσκολη θέση κατάφερε να παραμείνει στην Football League 2 λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος.
Στην Γ΄ Εθνική το Διαβολίτσι παρέμεινε και θα έχει ως συγκάτοικο στον όμιλό του την επόμενη χρονιά τον Πάμισο Μεσσήνης που ανέβηκε από την Α΄ τοπική.
Όσο για το γυναικείο ποδόσφαιρο, ο Εθνικός Καλαμάτας παρέμεινε στην Β΄ Εθνική και για τη νέα σεζόν.

Δυο (+1) στο μπάσκετ
Στο μπάσκετ, όπου υπήρχε αρκετά μεγάλο πρόβλημα μέχρι πρότινος καθώς δύσκολα ομάδα της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έμενε στην Γ΄ Εθνική, ανέβηκαν οι Καλαμάτα BC και Δίωνας Κυπαρισσίας.
Οι δυο μεσσηνιακές ομάδες, μαζί με τους Δρομείς που σώθηκαν λόγω της αναδιάρθρωσης, θα αποτελέσουν τους τρεις εκπροσώπους της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ στην κατηγορία.

Τέσσερις στο βόλεϊ
Στο βόλεϊ υπήρξαν πολλές σημαντικές εξελίξεις!
Οι δυο πιο σημαντικές ήταν η άνοδος του Απόλλωνα Καλαμάτας (γυναίκες) και της Καλαμάτας '80 (άνδρες) στην Pre League, που είναι μια κατηγορία πριν την Α1 Γυναικών και Ανδρών αντίστοιχα.
Ο Μεσσηνιακός παρέμεινε στην Α2 κατηγορία και εκτός απροόπτου θα είναι ένα από τα φαβορί για την άνοδο στην Pre League την επόμενη χρονιά, ενώ ο ΝΟ Καλαμάτας ανέβηκε στην Β΄ Εθνική και θα αποτελέσει τον 4ο εκπρόσωπο της μεσσηνίας σε εθνικές κατηγορίες.

Εκπρόσωπος και στο Πόλο
Ο ΝΟ Καλαμάτας στην Υδατοσφαίριση (πόλο) κατάφερε να παραμείνει στην Α2 Εθνική κατηγορία μετά την διακοπή των πρωταθλημάτων της ΚΟΕ.

Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα