Σάββατο, 16 Μαϊος 2020 10:28

Επιστρέφουν στις πισίνες οι αθλητές από Τρίτη-Αναλυτικά όλο το πλάνο

Επιστροφή στις πισίνες για τα δελφίνια!

Όπως ενημέρωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οι πισίνες θα ανοίξουν δια στόματος Λευτέρη Αυγενάκη, με την δημοσίευση της αντίστοιχης ΚΥΑ, που αναμένεται να γίνει το αργότερο μέχρι την προσεχή Δευτέρα, το αργότερο από την Τρίτη (19/5) θα μπουν στους αγωνιστικούς στίβους και τα υπόλοιπα – πέραν του ποδοσφαίρου – ομαδικά αθλήματα και αυτό αφορά παιδιά ηλικίας 13 ετών και άνω. 
Αναφορικά με τα αθλήματα του Υγρού στίβου, όπως τόνισε ο Λευτέρης Αυγενάκης το αργότερο την Τρίτη θα ανοίξουν τα κολυμβητήρια, ανοικτά και κλειστά και θα επιτρέπονται οι ατομικές προπονήσεις (και με μπάλα) των αθλητών των Σωματείων.

Η προπόνηση σύμφωνα με την ΚΟΕ
Την πλήρη καταγραφή του τρόπου προπονήσεων των αθλητών / τριών των Αθλημάτων της, με απλές και κατανοητές οδηγίες που συνοδεύονται και από ανάλογα σχεδιαγράμματα, απέστειλε σήμερα (15/5) στον γγΑθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά η ΚΟΕ, μετά από σχετική εισήγηση του ιατρικού της επιτελείου, καθώς η πλήρης επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας, μετά την παύση της από τον περασμένο Μάρτη, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού covid-19, βρίσκεται σε εξέλιξη.
Τα σχεδιαγράμματα των σχετικών οδηγιών, όπως εμφανίζονται στις ΦΩΤΟ:
1. Προπόνηση 18 αθλητών σε Ανοιχτό Κολυμβητήριο 25μ (6 διαδρομές)
2. Προπόνηση 48 αθλητών σε Ανοιχτό Κολυμβητήριο 50μ (8 διαδρομές)
3. Προπόνηση 60 αθλητών σε Ανοιχτό Κολυμβητήριο 50μ (10 διαδρομές)
4. Προπόνηση 39 αθλητών σε Ανοιχτό Κολυμβητήριο 33χ25μ (13 διαδρομές)
5. Προπόνηση 12 αθλητών σε Κλειστό Κολυμβητήριο 25μ (6 διαδρομές)
6. Προπόνηση 32 αθλητών σε Κλειστό Κολυμβητήριο 50μ (8 διαδρομές)
7. Προπόνηση 40 αθλητών σε Κλειστό Κολυμβητήριο 50μ (10 διαδρομές)
8. Προπόνηση 26 αθλητών σε Κλειστό Κολυμβητήριο 33χ25μ (13 διαδρομές)
9. Έναρξη - Στάση - Κίνηση κατά την προπόνηση, με απόσταση 2

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Το σημείο προσοχής στο άθλημα της Κολύμβησης είναι η φάση της εκπνοής όταν οι κολυμβητές προπονούνται και αγωνίζονται. Η διαδικασία αυτή της εκπνοής γίνεται μέσα στο νερό και όχι στον ελεύθερο αέρα, εκτός του στυλ του υπτίου. Επομένως δεν ενέχει κίνδυνο μεταφοράς σταγονιδίων στην κίνηση. Στη στάση οι διατάξεις που προτείνονται διατηρούν την απόσταση των κολυμβητών μεταξύ τους στα 2 ή και 2,5 μέτρα. Στο στυλ του υπτίου η πορεία της εκπνοής κατευθύνεται σχεδόν κάθετα στον ελεύθερο αέρα πάνω από το επίπεδο του νερού.
-Όταν οι κολυμβητές συναντώνται πλάι από διαφορετικές διαδρομές στιγμιαία κατά την κίνησή τους, η σύσταση θα είναι να αναπνέουν από διαφορετική πλευρά
-Η διάταξη και η κίνηση στην κάθε διαδρομή θα πρέπει να είναι ανάλογη προς την απόσταση των σετ ποιυ εφαρμόζονται.
-Οι αποστάσεις στην στάση θα διατηρούνται ανά 2 μέτρα και εκκινούν για σετ των 50,100,150μ. συγχρόνως με την ίδια ταχύτητα και σταματούν στις ίδιες θέσεις, ή και στην απέναντι πλευρά της διαδρομής.
-Έναρξη προσπάθειας και κίνησης σε κύκλο με τις ίδιες ταχύτητες σταθερές και για αποστάσεις συνεχόμενες και για άνω των 200μ. σύσταση χωρίς προσπέρασμα.
-Τοποθετούνται ορατοί δείκτες στα σημεία στάσης και εκκίνησης στο κατάστρωμα του κολυμβητηρίου π.χ κώνοι.
-Στα κλειστά κολυμβητήρια συστήνεται να αυξηθούν τα ανοίγματα ώστε να αυξηθεί το φυσικό ρεύμα αέρα.
-Οργανώνονται οι ομάδες των παιδιών ώστε να είναι πάντα τα ίδια πρόσωπα και να μην αλλάζουν σε κάθε προπόνηση.
-Η γυμναστική εκτός νερού να γίνεται εκτός των κλειστών κολυμβητηρίων στον ελεύθερο χώρο και με τις σχετικές αποστάσεις.
-Το σύστημα κίνησης στις διαδρομές θα εφαρμόζεται πρώτα στις μεγαλύτερες ηλικίες και μετά ακολουθούν οι μικρότερες.
-Ο στόχος στην έναρξη των προπονήσεων είναι να εφαρμόζονται τα προγράμματα κίνησης και η ασφάλεια των κολυμβητών και όχι η απόδοσή τους.

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Όσον αφορά τα αθλήματα της Υδατοσφαίρισης, Καλλιτεχνικής Κολύμβησης και των Καταδύσεων, ισχύει ως προς τη χωρητικότητα ο γενικός κανόνας σύμφωνα με το είδος (κλειστό-ανοιχτό-διαστάσεις) του κολυμβητηρίου και τηρείται ο κανόνας της διατήρησης της απόστασης των 2 μέτρων προς κάθε κατεύθυνση μεταξύ των αθλητών-τριών.

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα