Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 11:12

Στην Τέντα χτύπησε η "καρδιά" της Ελληνικής Ρυθμικής Γυμναστικής (Φωτογραφίες)

 Η "καρδιά" της Ελληνικής Ρυθμικής Γυμναστικής χτύπησε για ακόμη μια χρονιά στην πόλη μας, μέσω των δυο μεγάλων διοργανώσεων που έλαβαν χώρα στην "Τέντα" το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

Το 7ο τουρνουά "Elegant Cup", μαζί με το 28ο "Kalamata Cup", τράβηξαν τα βλέμματα όλης της χώρας και χάρισαν όμορφες στιγμές, πολλές συγκινήσεις και πολύ καλές επιδόσεις για τις αθλήτριες που συμμετείχαν. Έδωσαν παράλληλα την ευκαιρία σε αρκετό κόσμο να γνωρίσει την πόλη μας και να "δεθεί" με δυο τουρνουά τα οποία έχουν πολύ ακόμα μέλλον, παρ' ότι έλλειψε το διεθνές "άρωμα" από το Kalamata Cup. 

Οι αγώνες έγιναν με την έγκριση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και διοργανώθηκαν από τον Φιλογυμναστικό Όμιλο Καλαμάτας (ΦΟΚ) με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στους αγώνες έλαβαν συνολικά μέρος περίπου 400 αθλήτριες από 44 Συλλόγους και 2 χώρες.

Οι αθλήτριες του ατομικού αγωνίστηκαν στις κατηγορίες των Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων, Ελπίδων και οι ομάδες του ανσάμπλ στις κατηγορίες Νεανίδων, Κορασίδων, Παγκορασίδων.

Τα προγράμματα ξεκίνησαν την Παρασκευή και ολοκληρώθηκαν εχθές το βράδυ με τις απονομές, όμως το μεγάλο γεγονός ήταν η παρουσία της Εθνικής Νεανίδων και Γυναικών Ανσάμπλ!

 

Η Εθνική Γυναικών και η Κελαϊδίτη 

Η Εθνική Γυναικών, η οποία διεκδικεί την πρόκριση στην Ολυμπιάδα τον προσεχή  Μάιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Κίεβο, παρουσίασε τα νέα της προγράμματα μπροστά στο κοινό που την αποθέωσε, ενώ  το ίδιο έκανε και το ομαδικό Νεανίδων, κάτω από τις οδηγίες των προπονητριών της Εθνικής ομάδας. 

Εκπληκτικές εμφανίσεις έκανε και η πρωταθλήτρια του Ατομικού και μέλος της προ-Ολυμπιακής ομάδας Ελένη Κελαϊδίτη, η οποία θα παρουσίασε τα  καινούργια προγράμματά της. 

Οι αγώνες αυτοί ήταν μέρος της προετοιμασίας της Κελαϊδίτη για να διεκδικήσει και να κατακτήσει την Ολυμπιακή πρόκριση μέσα από τη σειρά των τεσσάρων παγκοσμίων κυπέλλων, που θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο με έπαθλο μία θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η Μεσσηνιακή εκπροσώπηση

Μετάλλια και διακρίσεις είχαμε και από τις ομάδες που εκπροσώπησαν τον Νομό μας στα τουρνουά. Συγκεκριμένα, οι αθλήτριες του διοργανωτή Φιλογυμναστικού Ομίλου Καλαμάτας, του Ρυθμικού Ομίλου Καλαμάτας, του Α.Σ. Καλαμάτας "Η Νίκη" και του Ίκαρος Καλαμάτας έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, εκπροσώπησαν επάξια την Καλαμάτα και την ευρύτερη Μεσσηνία και απέδειξαν πως υπάρχει πολύ μέλλον στην Ρυθμική Γυμναστική του τόπου μας. 

Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

* Παρακάτω θα βρείτε σε συνημμένο αρχείο τα αποτελέσματα των δυο αγώνων: 

Elegant Cup-Αποτελέσματα

Kalamata Cup-Αποτελέσματα

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

01/2020

Περισσότερο διαβασμένα