Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 18:00

Λαμπαδηδρόμος της Ολυμπιακής Φλόγας ο Λούης Τσάτουμας στη Μεσσήνη

Ο εκ Μεσσήνης πρωταθλητής του στίβου στο άλμα εις μήκος Λούης Τσάτουμας θα φέρει τη δάδα με την Ολυμπιακή Φλόγα ως λαμπαδηδρόμος στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης, στις 12 Μαρτίου 2020, ημέρα αφής της από την Αρχαία Ολυμπία.

Ο πρήων αθλητής και νυν προπονητής του Μεσσηνιακού επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο στο Δημαρχείο Μεσσήνης, όπου είχαν συζήτηση για τη διοργάνωση της λαμπαδηδρομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Λούης Τσάτουμας με το ανεπανάληπτο πανελλήνιο ρεκόρ 8.66 μ., που είναι η 8η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών.

Επιπλέον έχει λάβει μέρος σε 3 Ολυμπιακούς Αγώνες  (Αθήνα 2004, Πεκίνο 2008, Λονδίνο 2012) και υπήρξε πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα εις μήκος και θεωρείται από τους κορυφαίους Μεσσήνιους αθλητές όλων των εποχών. 

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων πως «σεβόμαστε τις Ολυμπιακές αξίες που αποτελούν τον θεμέλιο λίθο της αθλητικής και Ολυμπιακής Παιδείας. Οι ίδιοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν τρανό παράδειγμα της ειρηνικής συμπόρευσης των λαών του κόσμου. Είναι τιμητική για μας τόσο η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από τη Μεσσήνη, όσο και η συμμετοχή του Λούη Τσάτουμα».

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ και για την online εδώ

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022

Περισσότερο διαβασμένα