Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 13:12

Η θεραπευτική Ιππασία έχει βρει το "σπίτι" της στην Καλαμάτα - Σημαντικές επιτυχίες στους Special Olympics 2019

Η θεραπευτική Ιππασία έχει βρει το "σπίτι" της στην Καλαμάτα - Σημαντικές επιτυχίες στους Special Olympics 2019

Η θεραπευτική Ιππασία έχει βρει το "σπίτι" της στον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας, μετά την συνεργασία του Ομίλου με την παιδοψυχολόγο Στεφανία Σπυροπούλου και τον Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ "Υπομονή".  Η συνεργασία αυτή απέφερε φέτος ακόμα μεγαλύτερους καρπούς, αφού ο ΙΠΠΟΚ πήρε μέρος με διπλάσιες συμμετοχές σε μια από τις σπουδαιότερες διοργανώσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, τους Πανελλήνιους αγώνες Special Olympics 2019, που διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στον Μαρκόπουλο, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019.

Το αποτέλεσμα ήταν 7 μετάλλια (5 ασημένια, 2 χάλκινα) από τους αθλητές Ευσταθία Αποστολοπούλου, Γιάννη Κατσόγιαννη, Ανέστη Μαραντίδη και Κωνσταντίνο Γεωργακά και φυσικά, πολλά χαμόγελα από όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία.

Με βάση λοιπόν την επιτυχία αυτή, ο ΙΠΠΟΚ πραγματοποίησε σήμερα συνέντεξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του.

Δείτε το βίντεο:

{yendifplayer type=video youtube=https://youtu.be/gWzHe2C2A3c} 

Ο αντιπρόεδρος του ΙΠΠΟΚ Αντώνης Αντωνόπουλος, η παιδοψυχίατρος και διευθύντρια του τμήματος θεραπευτικής Ιππασίας Στεφανία Σπυροπούλου και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ "Υπομονή", ενώ ακολούθως τον λόγο πήραν και οι τέσσερις νεαροί διακριθέντες ιππείς.
Ξεκινώντας, ο κ. Αντωνόπουλος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρίσκοντες και ακολούθως αναφέρθηκε στην δράση του Ιππικού Ομίλου Καλαμάτας.
Παρουσίασε τα τμήματα του ομίλου (Ιππασία για μικρούς-μεγάλους, αγωνιστικό τμήμα, ελεύθερη Ιππασία δρόμου και θεραπευτική Ιππασία).
Ο κ. Αντωνόπουλος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και μας ανέφερε πως ανταποκρίθηκε αμέσως στην παράκληση που του έκανε ο ΙΠΠΟΚ και παραχώρησε λεωφορείο στον Σύλλογο "Υπομονή", ώστε να παρευρεθούν 40 άτομα από τον σύλλογο στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο και να σταθούν δίπλα στα παιδιά που αγωνίζονταν.
Τέλος, μετέφερε τις ευχαριστίες του προπονητή Νίκου Δρούγα, ο οποίος απουσίαζε καθώς βρισκόταν σε προπονητικό σεμινάριο στο εξωτερικό.
Η Στεφανία Σπυροπούλου σημείωσε ότι ο όμιλος αγωνίστηκε για πρώτη φορά με 4 παιδιά σε αγώνες και ευχαρίστησε τους γονείς, αλλά και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ "Υπομονή" για την προσπάθεια.
Επίσης, μας ανέφερε πως επόμενος στόχος είναι τα παιδιά να συμμετέχουν σε πανελλήνια πρωταθλήματα και έθεσε ως τον μεγάλο στόχο σε 4 χρόνια από τώρα τα παιδιά να συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Γερμανία.
Η Κατερίνα Νηφούδη-Κεράνη μίλησε για την δραστηριοποίηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ "Υπομονή" από το 2008 που πρωτολειτούργησε και ευχαρίστησε τον προπονητή του ΙΠΠΟΚ Νίκο Δρούγα που άνοιξε το δρόμο σε αυτά τα παιδιά να ασχοληθούν με την Ιππασία.
Ευχαρίστησε επίσης την κ. Σπυροπούλου για την εξαιρετική δουλεια που έκανε στο να προετοιμάσει τα παιδιά αυτά για τα Special Olympics.
Τέλος, μετέφερε την ευγνωμοσύνη της στις οικογένειες των παιδιών που ήταν δίπλα στον Σύλλογο και ευχήθηκε καλή κια δημιουργική χρονιά σε όλους.

Οι δηλώσεις των αθλητών
Ο Κωνσταντίνος Γεωργακάς ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ευχαριστώ πάρα πολύ την Στεφανία που μας πήγε στον Ιππικό Όμιλο στο Μαρκόπουλο και πήραμε μετάλλια, του χρόνου θα πάρουμε χρυσό!"
Ο Γιάννης Κατσόγιαννης είπε: "Ευχαριστούμε που μας πήγατε στο Μαρκόπουλο, το άλογό μου δεν με άκουγε και ήταν άτακτος, αλλά τα κατάφερα κια πήρα το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο".
Ο Ανέστης Μαραντίδης σημείωσε: "Ευχαριστώ πολύ την κ. Σπυροπούλου και τον κ. Δρούγα που πήγαμε στους αγώνες, πήρα δυο μετάλλια, το ένα το αφήνω στον πατέρα μου και το άλλο σε μένα".
Η Ευσταθία Αποστολοπούλου σχολίασε: "Περάσαμε πάρα πολύ ωραία και ευχαριστώ το άλογό μου, την Κοκό (Cocotte)".

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Ντι Μπενεντέτο

Βίντεο: Δημήτρης Χουλιάρας

Τώρα το περιοδικό Εύφορη Γη έρχεται στο σπίτι, στο γραφείο σας ή στο κινητό σας!

Γίνετε συνδρομητής για την έντυπη έκδοση εδώ 

Ακολουθήστε μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε τα νέα μας

Invalid Input

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/2022